Home » Norge blokkerer salg av Rolls-Royce datterselskap til Russland

Norge blokkerer salg av Rolls-Royce datterselskap til Russland

by Thure Lindhardt

OSLO (Reuters) – Norge vil forby salg av den britiske motorprodusenten Rolls-Royce av datterselskapet Bergen Engines til et russisk selskap av hensyn til nasjonal sikkerhet, sa landets justisminister til parlamentet tirsdag.

Den norske regjeringen suspenderte midlertidig salget av Bergen Engines til YMH Group for € 150 millioner 9. mars, mens det var på tide å vurdere sikkerhetseffekten, som ifølge den russiske ambassaden i Oslo viste anti-russiske følelser.

Bergen Engines er blant annet leverandør til Sjøforsvaret, medlem av NATO.

– Vi har nå nok informasjon til å komme til den konklusjonen at det er nødvendig å forhindre salg av selskapet til et kontrollert selskap fra et land vi ikke har noe sikkerhetssamarbeid med, sa den norske justisministeren i sentrum-høyre-Minoriteten. Regjeringen, Monica Maeland.

Den russiske ambassaden var ikke umiddelbart tilgjengelig for kommentar tirsdag.

Forholdet mellom Norge og Russland, som deler en arktisk grense, har forverret seg siden Moskva annekterte Krim i 2014, noe som førte til militær oppbygging på begge sider og hyppigere militære manøvrer.

Rolls-Royce sa i en uttalelse tirsdag at de vil søke hjelp fra den norske regjeringen for å finne et annet alternativ for å selge datterselskapet Bergen.

(Fransk versjon av Dagmarah Mackos, redigert av Blandine Hénault)

You may also like

Leave a Comment