Home » Norge. Den aktive broen kollapset. Biler krasjet i elven

Norge. Den aktive broen kollapset. Biler krasjet i elven

by Catherine Monroe

En trebro kollapset tidlig i morges i Øyer kommune i Sør-Norge. Det var to biler på den da ulykken skjedde – en personbil og en lastebil.

En personbil og en lastebil kjørte gjennom krysset da ulykken skjedde. Bilen falt i vannet sammen med brua, lastebilen ble sittende fast nesten vertikalt på den forhøyede jernbanen.

Førerne av begge bilene ble ikke skadet. Føreren av personbilen kom seg ut av bilen på egenhånd. Lastebilsjåføren ble evakuert med helikopter.

«Hva om det var barn på denne broen»

– Vi vet at to biler sto på brua da den kollapset. En person om gangen. Begge er evakuert og har det bra. Her er det mye arbeid nå, prioriteringen er å rydde E6 og få brua ut av elva, sa Terje Krogstad, leder for politiets avdeling for geografisk virksomhet i Innlandet i nærheten.

SE: Den etterlyste mannen gjemte seg i undertaket, som kollapset under vekten hans

– Jeg kjørte gjennom Tretten sentrum på ringveien og så et syn jeg egentlig ikke kan akseptere. Broen forsvant, kollapset. Min første tanke var «Herregud, tenk om det var barn på brua, i dag er første skoledag. Men heldigvis er det bekreftet at ingen døde her,» sa Jon Halvor Midtmageli, ordfører i Innlandet.

Broen kollapset. Hva var grunnen?

Den nesten 150 meter lange trebroen ble bygget i 2012. Den erstattet det forrige stålkrysset fra 1895, som var for smalt og bare enkeltfelt. Årsakene til at broen kollapset er foreløpig ikke kjent.

laf/pgo/AP

Vil du holde deg oppdatert med de siste nyhetene?

Vi er i applikasjonen for telefonen din. Prøv oss!

You may also like

Leave a Comment