Home » Norge. Det første offeret for skredet ble funnet, 9 personer er fortsatt savnet. «Kamp mot tiden» | Utenriksnyheter

Norge. Det første offeret for skredet ble funnet, 9 personer er fortsatt savnet. «Kamp mot tiden» | Utenriksnyheter

by Thure Lindhardt

Siden onsdag har det vært utført en redningsaksjon etter et enormt skred i Norsk Ask i Gjerdrum kommune (rundt 30 kilometer nord for Oslo). Et jordskred ødela flere hus der, rundt 900 mennesker ble evakuert fra området – noen av de skadde lå under ruinene. Søket er svært komplisert på grunn av faren for et nytt ras. Torsdag appellerte redningsmenn til beboerne i området om ikke å ringe de savnede og avstå fra fyrverkeri 1. nyttårsdag – alt for ikke å forstyrre redningsaksjonen.

Se videoen
Skredfarenivåer

Norge. Det første dødsfallet etter et jordskred ble funnet. Redningsaksjonen fortsetter

Fredag ​​ettermiddag meldte norske nødetater at den første døde personen er funnet – verken alder eller kjønn er oppgitt. Som beskrevet av Aftenposten.no-portalen søker vi fortsatt etter 9 personer, inkludert to barn på 2 og 13 år. Redningsmennene klarte å nå bunnen av raset for første gang (tidligere ble området patruljert fra luften). Det norske forsvaret har klargjort en bærbar stålbro som snart skal brukes i en redningsaksjon – bilder som Associated Press-byrået viste. Det tas svært forsiktige forholdsregler da det er fare for at gulvet fortsatt glir.

Ras i Norge – redningsaksjon Terje Bendiksby / AP

– Vi jobber nå intenst med videre forskning. Dette er en svært risikabel handling – sa Roy Alkvist, en av aksjonskoordinatorene, sitert av norske medier. – Vi håper fortsatt å finne folk i live. Det er mange mennesker som har blitt rammet av denne tragedien, mennesker som har mistet hjemmene sine og alt de har, la han til.

Politiet er bekymret for familiens velvære og avslører ikke detaljene til noen av de ni savnede. Tjenestemenn informerer om at «kampen mot tiden er i gang», og hvis de skadde har tilgang til luft, kan de overleve under ruinene i flere dager. Problemet er risikoen for ekstrem nedkjøling av det du leter etter – om natten synker temperaturen i Ask under null.

You may also like

Leave a Comment