Home » Norge har det høyeste antallet infeksjoner siden begynnelsen av pandemien

Norge har det høyeste antallet infeksjoner siden begynnelsen av pandemien

by Thure Lindhardt

Ifølge helsemyndighetene onsdag var det registrert i underkant av 10.000 personer den siste uken. nye tilfeller, 15 % flere enn forrige uke. Dette tilsvarer 346 tilfeller per 100 000. Befolkning de siste 14 dagene.

På grunn av de økende tallene har den norske regjeringen nektet å kunngjøre når restriksjonene for koronaviruset vil bli opphevet.

I Danmark må restriksjonene oppheves på fredag, i Sverige i slutten av september og i Finland i oktober.

Norges helseminister Bent Hoie sa at målet er 90 prosent vaksinasjon. Voksne til slutten av september. «Når vi kommer nærmere det målet, vil vi sannsynligvis åpne opp og gå tilbake til det normale samfunnet, men med økt vilje.»

Norges vaksinasjonsprogram ligger bak naboskandinaver, om enn 77 prosent. den voksne befolkningen i Norge er fullvaksinert. Bare forrige uke vedtok regjeringen en utvidelse av vaksinasjonsprogrammet til barn fra 12 år og oppover, et viktig skritt med tanke på det høye antallet infeksjoner blant unge. Massetester i skolene skal også redusere hastigheten som viruset sprer seg med og forhindre at hele klasser settes i karantene.

You may also like

Leave a Comment