Home » Norge har rekordmange arbeidsplasser

Norge har rekordmange arbeidsplasser

by Thure Lindhardt

Det ble publisert rekordmange annonser på stillingsportalen til NAV i år.

NAV jobbportal Antall stillinger utlyst av arbeidsplassen.no har allerede nådd et rekordnivå i år, selv om det fortsatt er to måneder igjen i år.

Så langt i år har rundt 433 000 verk blitt publisert på portalen.

– I slutten av september ble det utlyst flere stillinger i år enn i prepandemien i 2019, sier Hans Christian Holte, administrerende direktør i NAV.

NAV anslår at det totalt vil være registrert over 500 000 jobber i år innen utgangen av 2021.

Det er et spesielt behov for arbeidstakere på enkelte områder. Ifølge NAV-daglig leder er områdene reiseliv, gastronomi, barnepass, salg og helsefag etterspurt.

H.Ch. Holte tror ikke overfloden av arbeidsplasser delvis kan forklares med at nordmenn kan være for kresne. Han er ikke i tvil om at denne situasjonen er mer knyttet til mangel på nødvendige ferdigheter.

I tillegg har H.Ch. Holte påpeker også at arbeidsmarkedet kom seg mye raskere enn forventet etter pandemien.

«Vi la merke til det da. Faktisk trodde vi at det ikke kom til å skje før neste år, sa Ch. Holte.

NAV-sjefen forklarer at det ikke er vanlig at arbeidsgivere har mange ledige stillinger og denne situasjonen gir dem hodepine. Som et resultat av dette er arbeidsmarkedet i dag spesielt dynamisk og jobbrikt. Det er riktig at det er mange jobbsøkere samtidig.

H.Ch. Holte er bekymret for den økende trenden i langtidsledigheten i Norge. Ifølge direktøren i NAV er antallet personer med arbeidsledighet fra halvannet til to år mer enn doblet siden i fjor.

«Det er nok min største bekymring for øyeblikket – det er mange mennesker som har vært arbeidsledige i lang tid. Kanskje er det spesielle årsaker til dette, som hull i CV-en, språkvansker eller helseproblemer. Det norske samfunnet må nå vise velvilje og hjelpe disse menneskene tilbake på arbeidsmarkedet, sa Ch. Holte.

Laget av thelocal.no og nrk.no.

Vil du ha det? Ta deg tid til å støtte Inga Kazakevičiūtė på Patreon!

Norge har rekordmange arbeidsplasser

sfgdfg

You may also like

Leave a Comment