Home » Norge ilegger Grindr app rekordbot

Norge ilegger Grindr app rekordbot

by Gunnar Garfors

Grindr, som presenterer seg selv som «verdens største datingnettverk for homofile, bi, transer og skeive», er anklaget for å dele GPS-koordinatene, elementer av brukernes profil (alder, kjønn, osv.) med annonsørene det faktum de bruker. appen og gir dermed ledetråder om deres seksuelle preferanser.

Ifølge Datatilsynet bryter mangelen på tydelig informasjon gitt til brukerne om denne praksisen og deres uttrykkelige samtykke på dette punktet den generelle databeskyttelsesforordningen (GDPR) som ble innført i EU i mai 2018. «Vi vurderer informasjon som indikerer at et individ er en Grindr-bruker fordi det sterkt tyder på å tilhøre en seksuell minoritet», skriver byrået.

Datatilsynet, som ble beslaglagt av et norsk forbrukerbyrå i samarbeid med den østerrikske NGO-en Noyb, hadde i januar advart om at Grindr kunne få en bot på 100 millioner kroner, men hadde gitt selskapet frist til 15. februar med å få tilbake pengene for å forklare posisjonen. Grindr hevdet deretter at de aktuelle fakta var før april 2020, datoen da søknaden endret tjenestevilkårene.

Forslaget i «fullstendig uenighet»

«Vi er sterkt uenige i Datatilsynets resonnement, som gjelder gammel praksis som går tilbake flere år, ikke vår nåværende praksis», gjentok en av tilsynets ledere, Shane Wiley, i en e-post onsdag. – Selv om Datatilsynet har redusert boten i forhold til forrige brev, legger Datatilsynet til grunn feilslutninger og bryter nytt rettsgrunnlag, og den foreslåtte boten er derfor fortsatt grovt uforholdsmessig, legger han til.

Grindr, som har tre uker på seg til å klage, sier de vurderer norsk myndighets vedtak før det fattes vedtak. Saksøkerne på sin side ønsket boten velkommen. – Innsamling og salg av personopplysninger har kommet helt ut av kontroll, sier styreleder Finn Myrstad i Forbrukerrådet. «Dette sender et sterkt signal til alle selskaper som driver med kommersiell overvåking.»

You may also like

Leave a Comment