Home » Norge: Kommune ved Oslo stengt på grunn av infeksjoner med britisk koronavirusvariant

Norge: Kommune ved Oslo stengt på grunn av infeksjoner med britisk koronavirusvariant

by Gunnar Garfors

Ifølge Folkehelseinstituttet var to av ofrene over 90 år og hadde ikke nylig reist til Storbritannia. Det ble tatt prøver fra disse personene 2. januar for testing.

«Så langt involverer utbruddet 22 sykehjemsarbeidere og 12 beboere. Det er mulig at koronaviruset har spredt seg til barnehagen, hvor infeksjoner har forekommet hos barn og ansatte. Disse menneskene blir testet» – heter det i en uttalelse fra instituttet.

Lokale myndigheter har besluttet å stenge skoler og andre fasiliteter frem til onsdag, kun dagligvarebutikker og apotek er åpne. Beboerne ble beordret til ikke å forlate samfunnet. – Vi må stenge kommunen for å få situasjonen under kontroll, sa Kerstin Johnsen Myhrvold, overlege i kommunen, på en pressekonferanse.

Helseminister Bent Hoie er bekymret for utbruddet av koronavirusstammen i Storbritannia i Nordre Follo. «Dette er det første tilfellet av en britisk stamme der vi ikke er klar over smitteveien i Norge,» bemerket han.

Helsedirektoratet meldte fredag ​​at situasjonen i Nordre Follo kan kreve innføring av ytterligere restriksjoner i regionen, inkludert Oslo. Opp til 70 prosent. av kommunens arbeidere pendler til jobb i den norske hovedstaden.

Det siste døgnet har Nordre Follo kommune meldt om 12 flere tilfeller av koronavirus (om en ny stamme er ukjent) og 245 infeksjoner siden begynnelsen av januar. Prøver som allerede er tatt er testet for den britiske koronavirusstammen, men – som understreket – tidkrevende.

Ifølge norske myndigheter ligger trolig den britiske varianten av koronaviruset på mellom 40 og 70 prosent. mer smittsomt. Regjeringen frykter at Nordre Follo-utbruddet kan bidra til utviklingen av den tredje koronabølgen i Norge.

I Norge har antallet koronavirussmitte vært fallende siden begynnelsen av januar (fra rundt 800 per dag til rundt 400). Fra fredag ​​ble restriksjonene i landet lettet litt, og tillot salg av alkohol på restauranter frem til klokken 22.00. Dette gjelder imidlertid ikke samfunn som Oslo, hvor smitte er høy. (PAP)

zys / akl /

You may also like

Leave a Comment