Home » Norge og Nederland fortsetter uten tap – Tokyo 2020 – Sportaccentrs.com

Norge og Nederland fortsetter uten tap – Tokyo 2020 – Sportaccentrs.com

by Gabriel Scott

I dagens første kamp vant de nederlandske håndballspillerne sin tredje seier mot Angola med 37:28. Etter første omgang var nederlenderne kun to mål foran, men i andre omgang tredoblet de raskt og feiret en vellykket seier. Bo van Vetering skilte seg ut for det nederlandske laget med sju mål.

Den andre seieren gikk til det spanske kvinnelaget i håndball, som beseiret Brasil 27:23. Søramerikanerne ledet det meste av kampen i første omgang, men de spanske håndballspillerne klarte å sette kampen på pause, ta en tryggere ledelse og vinne i andre omgang. Nereja Penja Abaureja scoret syv mål for vinneren, Tamiresa de Arauho scoret ni mål for det brasilianske landslaget.

Den første seieren i gruppe A ble oppnådd av Sør-Korea, som beseiret det asiatiske laget i en duell med Japan 27:24. Sør-koreanerne tok initiativet fra midten av første omgang og holdt tøylene i hendene til kampslutt. Jura Junga ble kampens toppscorer og skapte suksessen til Sør-Korea med 11 presise skudd.

Etter en tilsvarende første omgang ga de norske håndballspillerne ikke motstanderne håp i de andre tretti minuttene. Hun scoret 12 mål i andre omgang og beseiret Montenegro 35:23. Henny Reist og Nora Moerka scoret syv mål hver i den norske seieren. Det var også tredje seier i kampene for nordmennene.

Dagens mest produktive kamp fant sted mellom den russiske olympiske komité og det ungarske landslaget, og russerne tok den første suksessen med 38:31. Det ungarske kvinnelaget i håndball klarte bare å ta ledelsen midlertidig (2:1), hvoretter laget til den russiske olympiske komité kontrollerte hele spillet. Darya Dmitryeva scoret syv mål på åtte forsøk, men Ekaterina Ilyin var nøyaktig på alle seks skuddene. På det ungarske landslaget ble det scoret ni mål på bekostning av Katrina Gita Klujber.

Ungarerne, som tradisjonelt startet i den olympiske håndballturneringen for kvinner, har ikke tatt poeng etter tre kamper. I 2000 vant det ungarske landslaget sølvmedaljen i Sydney, femte ved lekene i Athen i 2004 og fjerde i Beijing. Ungarerne klarte ikke å kvalifisere seg til de olympiske leker 2012 og 2016.

I den siste kampen i tredje runde av kvinneturneringen bommet Sverige på de to beste målene og spilte mot Frankrike. Franskmennene hadde fem poengs ledelse i andre halvdel av første omgang, men svenskene klarte å redusere dette til et minimum og tok ledelsen i begynnelsen av andre omgang. På slutten av kampen spilte de franske håndballspillerne fra minus to og uavgjort – 28:28. Karina Stromberg scoret sju mål for Sverige, mindre for Pauleta Fopa på det franske landslaget.