Home » Norge planlegger å bøtelegge Facebook

Norge planlegger å bøtelegge Facebook

by Connie Nielsen

Norge planlegger å bøtelegge Facebook Dette er ikke det første landet som blir lei av Facebooks håndtering av personopplysninger.

Facebook blir jevnlig kritisert for å beskytte personopplysninger. Ikke rart. Nå og da kommer det nye rapporter om den kontroversielle oppførselen til Mark Zuckerbergs nettside. Denne gangen ønsker portalen å ilegge Norge en bot.

Norge forsvarer retten til … den europeiske union

Norge det er ikke i EU, men det betyr ikke at det ikke er det tilsvarer en stor del av EU-retten. Det nordiske riket gjør dette fordi det er medlem av Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet. Dette betyr at Norge også er forpliktet til å følge personvernforordningen.

Facebook overfører jevnlig data fra Europa til USA, og Norge har ingen illusjoner om at Zuckerberg ikke har tenkt å stoppe det. Det er også verdt å huske at EU-domstolene har blokkert anvendelsen av eksisterende avtaler mellom EU og USA som tillater dataoverføring. Norge ønsker å straffe Facebook deretter.

Det var ingen konkrete beløp, men Oslo ønsker å ilegge en bot som er stor nok til at Facebook kan føle. Vi får se hvor mange kroner den lokale tilsynsmyndigheten vil dele ut. Tidligere ble Grindr, den homofile versjonen av Tinder, bøtelagt i Norge for ikke å respektere personvernet.

Utseende: Facebook med nedgang i salget. Dette er første gang noensinne

Utseende: Engelskmennene er tilbake i form. Messenger-kryptering er

Bildekilde: Shutterstock

Tekstkilde: politico, egen

You may also like

Leave a Comment