Home » Norge – Polen. Feil er ikke så vondt lenger. Olympiske leker

Norge – Polen. Feil er ikke så vondt lenger. Olympiske leker

Den polske representanten startet kvalifiseringsturneringen til de olympiske leker i Beijing med tosifrede nederlag. Først tapte de for ungarerne 1:11, deretter for tsjekkerne til 0:16. I den tredje kampen tok Biało-Czerwony over å representere Norge.

Konkurrentene begynte å skyte i det sjette minuttet og økte umiddelbart ledelsen noen dusin sekunder senere. De neste målene kom ikke før den andre tredjedelen. Det eneste målet for de polske kvinnene ble scoret av Ewelina Czarnecka. I tredje periode måtte den polske keeperen ta pucken ut av nettet tre ganger og kampen endte med at nordmennene vant 7-1.

Prestasjon ved OL i Beijing vil bli sikret av de seks beste lagene på rangeringen (USA, Canada, Finland, den russiske olympiske komité, Sveits, Japan) og vertslaget. De tre kvalifiserte vinnerne vil bli med i de syv.

Polakkene, derimot, vant turneringen i februar 2020 med kasakhiske Nur-Sultan, og slo til slutt Nederland 8-0, Ukraina 6-1 og overraskende vertene 3-2. Dette sikret dem deltakelse i finalen i kvalifiseringsrunden, som fant sted i Bratislava i slutten av august 2021. Det polske laget tok fjerdeplassen bak vertene Hviterussland og Østerrike. Imidlertid forårsaket de en stor opprøring, først slo Hviterussland 1-0, men tapte deretter mot Slovakia 5-1 og Østerrike 4-1.