Home » Norge. Retten avslo Anders Breiviks begjæring om prøveløslatelse | fra verdensnyheter

Norge. Retten avslo Anders Breiviks begjæring om prøveløslatelse | fra verdensnyheter

by Catherine Monroe

Ti år har gått siden Breivik drepte 69 medlemmer av partiets ungdomslag på øya Utoya 22. juli i fjor. arbeidog 8 andre personer ble drept i Oslo etter en eksplosjon i bilen han satte opp. Etter dette tidspunktet hadde imidlertid den 42 år gamle drapsmannen rett til å søke om løslatelse dommeren De innså at det fortsatt utgjør en trussel mot samfunnet.

– Det er en alvorlig risiko for at Breivik kommer tilbake til den oppførselen som førte til terrorangrepet 22. juli, vurderte retten. Den samme oppfatningen ble uttrykt av en erfaren psykiater. Under rettssaken kunngjorde legen at morderen var like farlig som da en ekspert undersøkte ham i 2012 og 2013. Hun uttalte også at terroristen hadde histrioniske, sosiale og narsissistiske personlighetsforstyrrelser.

Breivik selv, selv om han aldri hadde uttrykt anger for massedrapet han begikk, argumenterte for at han ikke lenger ville bruke vold, avvise høyreekstreme synspunkter og bo utenfor Norge. – I dag tar jeg definitivt avstand fra vold og terror. Jeg gir herved mitt æresord om at jeg vil nekte det for alltid – sa han i rommet. Han forsøkte også å ta avstand fra massedrapet, og sa at han hadde blitt radikalisert før angrepet.

For mer informasjon, se hovedsiden til Gazeta.pl

Samtidig rakte han hånden i nazihilsenen rundt i lokalet og viste kort med budskap om hvit overherredømme. Terroristen hadde praktisk talt ingen sjanse til prøveløslatelse, og han bruker forvirringen rundt seg til å spre propaganda. Derfor gir vi ingen informasjon om hvilke slagord Breivik viste foran kameraene.

Anders Breivik har rett til å fortsette å søke om unntak. Ett år etter hver mislykket søknad kan han sende inn en ny søknad.

You may also like

Leave a Comment