Home » Norge: Russer dømt til fengsel for droneflyvninger

Norge: Russer dømt til fengsel for droneflyvninger

by Gabriel Scott

En domstol i Norge dømte onsdag en statsborger i den russiske føderasjonen til 90 dagers fengsel for droneflyging. En 34 år gammel russer er dømt for brudd på sanksjonsregelverket som forbyr russiske statsborgere å bruke droner i Norge, skriver dpa-byrået som siterer lokale norske medier.

Tiltalte hevdet å ikke ha kjent til forbudet. Ifølge medieoppslag kom han til Norge i oktober for å ta bilder av norsk natur med drone.

Norske myndigheter hevet i høst sikkerhetsvarselet etter meldinger om uidentifiserte droner som flyr over olje- og gassfelt. Etter lekkasjer i Nord Stream-gassrørledningene forårsaket av sabotasjehandlinger, økte det norske forsvaret sine patruljeringer i Norskehavet og Nordsjøen, der energiinfrastrukturen ligger.

Jacek Tarociński, en sikkerhets- og forsvarspolitisk ekspert fra Warszawa Center for Eastern Studies, sa til PAP i slutten av oktober at russerne bruker enkle, billige droner for å så forvirring og overvåke europeisk kritisk infrastruktur; Dataene som samles inn på denne måten kan brukes til å gjennomføre en eventuell sabotasje.

You may also like

Leave a Comment