Home » Norge sikret seg medalje på den nest siste dagen av OL i Beijing

Norge sikret seg medalje på den nest siste dagen av OL i Beijing

by Gunnar Garfors

Norske idrettsutøvere har allerede vunnet 15 gullmedaljer ved OL i Beijing, én mer enn ved de forrige lekene i Pyongyang, da norske og tyske idrettsutøvere gjentok Canadas 12-årsrekord under lekene i Vancouver med 14 gullmedaljer. På Pyongyang-medaljetabellen vant Norge med 39 medaljer.

Norge har allerede 35 medaljer ved OL i Beijing – 15 gull, åtte sølv og 12 bronse. Dette er det høyeste antallet medaljer blant alle delegasjonene. Lørdag vant langrennsløper Simen Hegstad Krieger bronsemedaljen for Norge på 50-kilometeren med en massestart som ble forkortet til under 30 kilometer på grunn av ugunstige værforhold.

Tysklands nærmeste forfølger har 24 medaljer – 11 gull, åtte sølv og fem bronse – selv om det deles ut fem sett med medaljer på søndag og Tyskland har ingen sjanse til å gå forbi nordmennene. Lørdag oppnådde de tyske bobkjørerne dobbeltseier i tomannsbob.

Kinas vertskap, som har blitt tildelt ni gull-, fire sølv- og to bronsepriser, har rykket opp til tredjeplass på medaljetabellen. Lørdag la karakterduoen Sui Wenjin og Han Cun den beste smedmedaljen til den kinesiske premiepotten.

Utøvere fra USA, Sverige og Nederland har vunnet åtte gullmedaljer ved OL i Beijing før den siste konkurransedagen, mens Sveits har sju gullpriser.

Totalt har 22 delegasjoner ved OL i Beijing vunnet minst én gullmedalje, mens 29 delegasjoner har minst én medalje, inkludert Latvia, som deler 27. plass med Estland og Polen med en bronsemedalje.

De olympiske leker i Beijing finner sted fra 4. til 20. februar.

Etter de olympiske leker vil de paralympiske leker finne sted der i Beijing fra 4. til 13. mars.

You may also like

Leave a Comment