Home » Norge slutter seg til EUs sanksjoner. Olje fra Russland vil ikke strømme

Norge slutter seg til EUs sanksjoner. Olje fra Russland vil ikke strømme

by Gunnar Garfors

Den norske regjeringen varslet innføring av nye sanksjoner fredag. Som regel, med noen få unntak, trådte de i kraft umiddelbart. Som vi leser, trådte forbudet mot import av råolje og andre petroleumsprodukter sjøveien fra Russland «i kraft umiddelbart, men regelverket gir overgangsperioder til 5. desember 2022 for råolje og til 5. februar 2023 for petroleumsprodukter. «

«Vi støtter EUs sanksjoner mot Russland for å holde presset på regjeringen og landets finansielle elite.» – sa utenriksminister Anniken Huitfeldt i en regjeringserklæring.

Gode ​​nyheter for Polen

For Polen er beslutningen om å forby russisk oljeimport til Norge så viktig at Baltic Pipe, en ny gassrørledning fra Norge til landet vårt, etter planen skal åpne til høsten. Til syvende og sist vil vi importere rundt 10 milliarder kubikkmeter gass årlig, som er nesten halvparten av vårt årlige forbruk. Nye sanksjoner fra regjeringen i Oslo garanterer at ingen gass fra Russland vil strømme inn i rørledningen. Så vi vil ikke bidra indirekte og ubevisst til det russiske budsjettet.

Resten av teksten under videoen

Se også: Må vi «bli venner» med inflasjon? «Vi når ikke målet vårt raskt»

Hva er inkludert i den sjette sanksjonspakken?

La deg selv bli husket Den europeiske union vedtok sin sjette pakke med sanksjoner mot Russland 3. juni. «Dagens pakke begrenser Kremls evne til å finansiere krigen ytterligere og pålegger flere økonomiske sanksjoner. Vi forbyr import av russisk olje til EU, og avskjærer en enorm kilde til russisk inntekt. Vi kobler andre store russiske banker fra det internasjonale SWIFT-betalingssystemet. Vi innfører også sanksjoner mot de ansvarlige for grusomhetene i Bucza og Mariupol (…) «- sa Josep Borrell, EUs høye representant for utenrikssaker.

På grunn av enkelte lands avhengighet av russisk olje og vanskelighetene med å finne alternative forsyningskilder, er det planlagt overgangsperioder for Ungarn og Slovakia.

Disse landene vil kunne importere russisk olje under eksisterende kontrakter frem til slutten av 2023. I tillegg til suspensjonen av russisk oljeimport, EUs – og nå Norges – nye sanksjonspakke inkluderer også en nedleggelse Sberbank og andre store banker i Russland fra SWIFT-systemet.

Vurder kvaliteten på artikkelen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

You may also like

Leave a Comment