Home » Norge. Spionhvalen rømte fra russerne. Hvaldimir kan få «politisk asyl» | utenriksnyheter

Norge. Spionhvalen rømte fra russerne. Hvaldimir kan få «politisk asyl» | utenriksnyheter

by Gabriel Scott

I april 2019 norsk Fiskere la merke til arktisk beluga nær øyene Ingoya og Rolvsoya. Disse dyrene finnes sjelden i regionen, og menn har observert hvalen iført en mistenkelig sele. Pattedyret oppførte seg også som om det var forvirret eller sykt. Fiskerne ringte til tjenestene, og en av dem tok på seg kjeledress og gikk i vannet. Bia³ucha Hun svømte mot ham og lot ham til og med fjerne verktøyet, som var utstyrt med et kamerafeste. På siden var inskripsjonen «St. Petersburg inventar.

se videoen
Kenguruer evakuert fra Kharkiv. Økoparken der de bodde ble beskutt av russerne

Norsk. Organisasjonen vil opprette en reserve for Hvaldimir. «Et av triksene hans er å vikle et tau rundt propellen»

De norske tjenestene tok seg av desertøren russisk hæren. Den trente hvalen var veldig vennlig og var ikke redd for å nærme seg folk, noe som kunne ha vært en trussel for dem hvis de møtte krypskyttere. Dessuten ble han matet av mennesker, så etter å ha gjenvunnet friheten, hadde han problemer med å finne mat på egen hånd. Veterinærene bestemte at han ikke kunne være alene. Så nordmennene kalte det Hvaldimir (av norsk hval, som betyr hval), og nå har de bestemt seg for å begynne med det arbeid om et «politisk asyl» for et pattedyr.

Byggingen av reservatet blir utført av veldedighetsorganisasjonen OneWhale, grunnlagt av britiske Adam Thorpe. Foreløpig er formålet deres å overvåke tilstanden til dyret og sjekke om det er i fare. «Vi må hele tiden overvåke Hvaldimir og sørge for at han ikke lager trøbbel på lakseanleggene der han liker å henge. Tilsynelatende var en av jobbene hans tidligere å fikle med båter og propeller. Et av triksene hans er å vikle et tau rundt propellen. Slik TingeneSelv om de er søte mot oss, er de også frustrerende for lakseoppdrettere. Hvis han bryter noe på en gård som dette, kan han bli skutt. De ville ikke ha noen betenkeligheter, sa Trope i et intervju med «Vakten«.

Aktivister vil skape et fristed for «russisk spionhval».

OneWhale samler inn asylpenger til «spionhval»

Ifølge det britiske avisen kom organisasjonen nylig til enighet med byen Hammerfest Norgedette vil bidra til å skape et hvalreservat på minst 202 hektar. Etter forutsetningene vil Hvaldimir kunne ha større frihet i det, og dessuten vil han ikke bli utsatt for båter og fiskegarn.

OneWhale ønsker å samle inn 250 000 pund for å sikre asylvannet, men også for å ansette personale og gi husly som skal vokte hvalen. Det skal også drives et veterinærlaboratorium i reservatet. Helligdommen kan huse et større antall hvaler som har blitt trent eller oppholdt seg i dyrehagen – ved å opprette et senter for hvaler Thorpe vil at de skal unnslippe fangenskap og bo i et begrenset rom resten av livet.

Russland har en rik historie med militær trening i sjøpattedyr. Nettstedet Barents Observer har til og med identifisert tre «hvalfarmer» nær Murmansk. Den pensjonerte russiske obersten Viktor Baranets bekreftet denne informasjonen i et intervju med Reuters-byrået. I følge hans uoffisielle informasjon trener forskere i Russland «hvaler og delfiner til etterretningsinnsamlingsoppgaver – men de utfører ikke militære oppgaver».

Joe Biden, USAs president på et møte med journalister i Det hvite husBiden om våpen for Ukraina: Vi kommer ikke inn i en verdenskrig

You may also like

Leave a Comment