Home » World Cup i hurtigløp: Sesongåpning i Stavanger

World Cup i hurtigløp: Sesongåpning i Stavanger

by Erlend Loe

Vi har ventet i over åtte måneder på å komme tilbake til sykkelsporten. Det siste året og de flotte prestasjonene til de hvit-røde – spesielt sprinterne – vekket appetitten på videre suksesser. I den polske leiren advarer de imidlertid mot overoptimisme ettersom formtoppen forventes å komme resten av sesongen. EM og verdensmesterskap er berammet til første kvartal neste år.

«Vi har å gjøre med basseng-OL-året. Noen spillere begynte å trene senere, så øyeblikket med de mest intensive forberedelsene måtte utsettes. Vi går inn i begynnelsen av sesongen, vi trenger tid til å bygge opp toppfart. det betyr ikke at store løp er utelukket, spesielt siden Stavanger foretrekker de raskeste tidene. Vi har erfarne spillere som vet hvordan de kommer inn i den riktige racingrytmen «- sa Artur Waś, assistenttrener for Paweł Abratkiewicz, som er ansvarlig for gruppe sprintere i det polske laget.

SE OGSÅ: Kamil Stoch avslørte hele sannheten om Thomas Thurnbichler til fansen

Startene i Stavanger kan tilnærmes med sentimentalitet – for et år siden tok Kaja Ziomek og Marek Kania tredjeplassen på 500 meter verdenscup, kvinne- og herrelaget i sprint tok henholdsvis første- og tredjeplassen. Denne gangen vil ikke Ziomek se ham i Norge (han venter barn). Hennes plass i sprintlaget vil bli tatt av Martyna Baran, som debuterer i denne serien. Det nye ansiktet på herrelaget på kortdistanse er derimot 24 år gamle Gaweł Officialalski, som skal spille verdenscup igjen etter en pause på nesten fem år. Styrken til den polske sprinten denne sesongen bør defineres ytterligere av Andżelika Wójcik eller Damian Żurek, som vant to individuelle konkurranser i Tomaszów Mazowiecki forrige uke, og Piotr Michalski, den regjerende europamesteren over 500 meter.

«Det er vanskelig å si hva du kan forvente i basseng-OL-sesongen. Noen spillere ønsker å hvile, andre lider av harme. Jeg har selvfølgelig appetitt på mer enn den siste femteplassen i den generelle klassifiseringen, men ingenting av det koster noe» – innrømmet Michalski.

«Det er viktigere konkurranser enn verdenscupen, og planen min er fire år og i fantasiens øyne ser jeg til neste OL i Milano. Eventuelle fiaskoer denne sesongen vil ikke bli oppfattet av meg som et drama. Det kan høres banalt ut. , men denne gangen vil være en prosess med å prøve nye løsninger og finne de beste av dem «- la han til.

På mellomlange og lange distanser vil vi blant annet se Karolina Bosiek, Magdalena Czyszczoń og Szymon Palka. Olga Kaczmarek, som skal delta i lagløpet sammen med de to første (Natalia Jabrzyk blir reserve), skal ha første start i verdenscupkonkurransen.

Artur Waś jobber med det nye trenerteamet som assistent for Paweł Abratkiewicz og vaktmester for sprintgruppen. Som en fremragende spesialist på korte distanser har han jobbet med sine tidligere kolleger i snart to år. Plasseringen av neste verdenscup bringer frem gode minner om deg, for det var i Stavanger han feiret sine første triumfer som trener, i 2017 var han på pallen for siste gang i denne serien med ellevteplass i karrieren.

Elevene hans setter pris på å jobbe med deg.

«Arthur tok med noen fine tekniske elementer inn i treningen, og jeg tror vi sakte begynner å gjøre det. Han hadde alltid et svært øye for detaljer, og viktigst av alt, han gir sine råd på en konkret og forståelig måte. Under trening sammen som spiller satte jeg alltid pris på forslagene hans. fordi de kommer til poenget. Verdenseliten på sprinten er veldig balansert og man må hele tiden se etter muligheter for å forbedre seg. Å jobbe med tekniske detaljer kan hjelpe oss med å få en fordel i forhold til konkurrentene våre» – forklarte Michalski.

Starten på verdenscupkonkurransen i Stavanger fredag ​​11. november avsluttes to dager senere.

Tidsplan for internasjonale starter for Polens seniorlandslag:

11-13/11/2022; Verdensmesterskapet i Stavanger
18.11.2022; Verdensmesterskapet i Heerenveen
12.09.2022; Verdensmesterskapet i Calgary
16-18 desember 2022; Verdensmesterskapet i Calgary
01.06.2023; EM i Hamar
10-12 februar 2023; VM i Tomaszów Maz.
17-19 februar 2023; Verdenscup (finale) i Tomaszów Maz.
05/03/2023; Verdensmesterskapet i Heerenveen

KN, PAP

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment