Home » Norge vil kjøpe polske Piorun-missilsystemer

Norge vil kjøpe polske Piorun-missilsystemer

by Gabriel Scott

Som det står i pressemeldingen, vil Mesko levere flere hundre Piorun-raketter og startsett under kontrakten til en verdi av titalls millioner euro. Avtalen i denne forbindelse ble signert tirsdag i Oslo av selskapets visepresident Przemysław Kowalczuk.

«Kontrakten er et resultat av en åpen prosess der vi konkurrerte med europeiske og amerikanske leverandører av denne klassen våpen. Takket være arbeidet til Polska Grupa Zbrojeniowa i fjor, var tilbudet vårt betydelig bedre enn konkurrentene våre, og vi vant anbudet.«- understreker Kowalczuk, sitert i pressemeldingen.

Han la til at selskapet «selvfølgelig ikke har det siste ordet.» «Dette er vårt stopp i vår ekspansjon til eksterne markeder. Vår strategi for denne produktgruppen er basert på dette. I løpet av relativt kort tid har vi med suksess tilpasset tilbudet vårt til de spesifikke kravene til den norske kunden, noe som beviser både vår fleksibilitet og vår fleksibilitet i forretning og teknologi,» sa han.

Visepresident Mesko la til at avtalen med Norge ikke er det siste man kan forvente i nær fremtid.

I kunngjøringen ble det understreket at Mesko i årevis har jobbet intensivt med det norske selskapet Nammo innen mellomkaliber ammunisjon, men den nåværende kontrakten er den første for levering av denne typen våpen til det norske forsvaret.

Mesko påpeker også at Norge er det neste landet etter Estland og USA som bestemmer seg for å kjøpe Pioruns.

Piorun-sett er designet for å bekjempe lavtflygende fly (fly, helikoptre, droner). (PAP)

Forfatter: Aleksandra Rebelińska

reb/ann/

You may also like

Leave a Comment