Home » Haaland debuterte på aksjemarkedet ved å investere i aksjer til en kjent person

Haaland debuterte på aksjemarkedet ved å investere i aksjer til en kjent person

by Erlend Loe

Manchester City og den norske landslagsspissen Erling Haaland begynte å investere på Oslo Børs, og kjøpte aksjer i det kjente rederiet Hoegh Autoliners for 1,5 millioner euro.

Fotballspilleren kjøpte 200.000 aksjer i et norsk rederi som eier flere titalls skip som frakter biler, lastebiler og tunge maskiner verden rundt. Rederens flaggskip inkluderer: «Hoegh Berlin» har plass til 7.800 personbiler, «Hoegh Target» har plass til 8.500 biler og neste bil, som skal leveres neste år, vil kunne romme 9.100 biler samtidig.

Leif Hoegh-gruppen, grunnlagt i 1927, er nå en tycoon innen kjøretøytransport og har også et selskap som transporterer LNG. Ifølge norske finansmedier vil aksjene til fotballspilleren som debuterer på aksjemarkedet etter den første forsiktige investeringen være hans neste kjøp for en mye større sum.

Haaland kjøpte aksjene gjennom sitt Luxembourg-baserte investeringsselskap «Pillage 3». Han grunnla den i mars for å redusere de høye skattene han betaler i Storbritannia og Norge ved å investere rundt om i verden.

Fotballspilleren har registrert sitt datterselskap i Norge under samme navn og presidenten er, akkurat som i Luxembourg, faren Alf, og kommersiell direktør er blant annet Alfs venn fra det norske landslaget, Egil Oestenstad, tidligere fotballspiller. Southampton, Blackburn og Rangers. Han er Erlings «onkel» fra tiden han spilte med faren for Manchester City (2001).

Som dagsavisen «Verdens Gang» bemerker, er navnet på selskapet ingen tilfeldighet, for «plyndring» betyr ran, plyndring og plyndring – dette begrepet oppsto for tusen år siden under de norske vikingenes angrep på England. «Nå har Haaland begynt å plyndre engelske skatter,» kommenterte avisen.

Selskapets vedtekter definerer dets virksomhet som kjøp og salg av aksjer og verdipapirer, investering i obligasjoner og fond og alle andre former for finansielle instrumenter.

Ifølge de siste beregningene til magasinet Kapital i september er 23 år gamle Haaland den 240. rikeste nordmannen og nummer én blant norske idrettsutøvere, med en formue på 160 millioner euro.

Zbigniew Kuczynski / PAP / Jagoda S.

You may also like

Leave a Comment