Home » Norsk minister: Vi støtter Mr. Cichanouskayas kamp for et demokratisk Hviterussland

Norsk minister: Vi støtter Mr. Cichanouskayas kamp for et demokratisk Hviterussland

by Gabriel Scott

Norges utenriksminister Anniken Huitfeldt, som er på arbeidsbesøk i Litauen fredag, uttrykte bekymring for den politiske situasjonen i Hviterussland.

Ministeren sa at han hadde møtt Sviatlana Cichanouskaya, lederen for den hviterussiske opposisjonen, som hadde dratt til utlandet. Etter hennes mening støtter Norge arbeidet til den hviterussiske opposisjonen i Litauen og er glad for at landet tilbyr alle nødvendige forutsetninger for dette.

«Vi er svært bekymret for den politiske situasjonen i Hviterussland, som har endret seg dramatisk de siste årene. – Jeg var glad for å møte Cichanoskaya her i Vilnius i morges, og Norge støtter hennes kamp for et demokratisk Hviterussland, sa Huitfeldt til journalister fredag ​​etter å ha møtt utenriksminister Gabriel Landsberg.

«Vi setter pris på Litauens gjestfrihet til Cichanouskaya og andre kolleger som kjemper for demokrati i Hviterussland, så vel som til samfunnet som forlot det autoritære Minsk-regimet,» la hun til.

Norges utenriksminister G. Landsbergis ba under møtet om å styrke vennskapet og samarbeidet mellom Litauen og Norge og inviterte ham til å besøke Oslo i nær fremtid.

Jeg håper å se deg i Oslo snart, sa Huitfeldt til Landsberg.

You may also like

Leave a Comment