Home » Norsk musikkfe og Billie Eilish-inspirerte Aurora skaper navn i Litauen

Norsk musikkfe og Billie Eilish-inspirerte Aurora skaper navn i Litauen

by Thure Lindhardt

Lukišk Prison-scenen er igjen en stor og relevant musikalsk begivenhet i friluft. Dette vil være Auroras eneste opptreden i de baltiske statene.

AURORA – løper med ulvene:

VIDEO: AURORA – løper med ulvene


Det blir magi, og hun er selv en ekte og fantasiløs fe. Og om til og med Billie Eilishs egen inspirator blir fristet til å gå til Lukišk fengsel, er det ingen tvil. En fin oppfølger til 8 Days A Week-konserter i fengsel og nok et sommertrumfkort. Musikkritikere sier at Aurora også kan være satt på Mars.

Ved AURORA Nobels fredsprisutdeling:

VIDEO: AURORA – RUNAWAY – Nobels fredspriskonsert 2015


Mange gode ord kan sies om Aurora. Den har alt og alle de nødvendige elementene for et musikkpuslespill av høy kvalitet. Ikke alle er så heldige å skrive en artikkel som får hele verden til å høre fra deg. Nordmannen som ventes i Vilnius neste sommer sammenlignes med rette med navn som Björk, Sia og Lorde. Hun lever i et eventyr, er stemmen til et island og en populær popstjerne for andre popstjerner. Kanskje solen, kanskje månen, kanskje alver eller et annet rart, men det tiltrekker seg et godt publikum.

AURORA – Conqueror (Live):

VIDEO: Aurora – Conqueror (Live fra Tonight Show med Jimmy Fallon)


Billie Eilish selv ser på Aurora som hovedinspirasjonen og grunnen til at hun begynte med musikk. I en alder av 12 hørte Eilish en norsk jobb på Runaway og forsto hvordan det var. Det er en stor inspirasjon for utviklere som egentlig ikke bryr seg om tall eller rangeringer. Hun sa en gang at hun ikke var laget for scenen. Vennene hennes lastet deretter opp showet hennes på skolen, og plateselskapene angrep henne hele natten. Auroras inspirasjoner er like store som henne selv: David Bowie, Enya, Bob Dylan, Underworld, ABBA og metalhodene Gojira, som en gang kalte favorittbandet deres.

Bilde av arrangøren / Aurora

Bilde av arrangøren / Aurora

Norges karriere begynte og snudde så mye at hun ble svimmel selv. Kortalbumet Running With The Wolves, utgitt i 2015, forandret livet hennes for alltid. Singelen «Runaway» ble den største hiten og TikToke regjerer nå også. Aurora skrev det forresten da hun var elleve. Samme år sang hun for vinnere av Nobels fredspris, spilte en Oasis-cover i John Lewis «reklamefilm, og varmet opp Islands» Monsters And Men på en mektig turné.

AURORA – Full ytelse (Live på KEXP):

VIDEO: Aurora – Full Performance (Live på KEXP)


Aurora ventet på alle showene fra det sene kveldsshowet, scenene fra de store festivalene, seriøse utgivere, debutalbumet, verdensturneen og til og med samarbeidet med The Chemical Brothers på de tre låtene til albumet deres «No Geography». . Hun ble også stemmen til den populære animasjonsfilmen Ice Country II og sang på Oscar-utdelingen. I dag klager det egentlig ikke over mangel på aktivitet eller spillejobber, og det er utbredt over hele verden. En liten statistikk: Spotify alene har nå hørt musikken sin nesten 2 milliarder ganger.

Hun kommer til hovedstaden for å gi ut det siste albumet, The Gods We Can Touch, som ennå ikke er tilgjengelig i noe format og først når våre ører i januar. For hvert solgte Aurora-album plantes det forresten et tre i Andesfjellene. Et hyggelig initiativ som flere navn fra underholdningsbransjen burde følge.

AURORA – Gi etter for kjærligheten:

VIDEO: AURORA – Gi etter for kjærligheten


I tidligere musikkstykker var hun ikke redd for å snakke om kapitalisme, vår skade på jorden og kjønnsroller, men det var på tide å bryte ut av Auroras indre verden og følelser. Jeg hadde så mange ting jeg ville snakke om før jeg snakket om kjærlighet, sier nordmannen. I sin siste samling lover Aurora å snakke om sine daglige følelser og ikke være redd for å være seg selv. Andre oppfordres til å gjøre det samme uansett hvor normalt det høres ut.

Bilde av arrangøren / Aurora

Bilde av arrangøren / Aurora

Aurora er artisten uten hvem kartet over norsk musikk ville sett annerledes ut. Fra en liten norsk by. Ikke å forvirre, i motsetning til noe annet, åpen for verden, naturen og menneskene. Ikke gi slipp på følelsen av at hun snakker med et dyr.

Aurora: NPR Music Tiny Desk Concert:

VIDEO: Aurora: NPR Music Tiny Desk Concert


I dag feirer hun en kjærlighet hun ikke kunne snakke om før. Hun er en ekstremt varm og åpen personlighet, men energien hennes på scenen overrasker alle. Auroras liveopptreden er en veldig god opplevelse. Aurora vil gi Vilnius en enkelt spillejobb, presentere et nytt album i fengselet og avsløre alle dets musikalske aspekter. Den kommende Aurora-konserten i Lukiškė fengsel er noe verdt å gjøre på ferier eller andre anledninger.

You may also like

Leave a Comment