Home » Pink tilbød seg å betale «bikinibot» for norske håndvesker | Navn

Pink tilbød seg å betale «bikinibot» for norske håndvesker | Navn

by Thure Lindhardt

Det europeiske håndballforbundet (EHF) ila laget en bot på 1500 euro for å ha på seg shorts i stedet for shortsene som kreves av klesforordningen under bronsemedaljekampen i Varna, Bulgaria. Den kampen tapte nordmennene mot spanjolene.

Pink, som tjente tre Grammy-statuetter i løpet av karrieren, skrev på Twitter at hun ville betale boten. Skuespilleren sparte ikke på den skarpe kritikken av EHF og oppfordret utøverne til å fortsette med det.

«Jeg er veldig stolt av det norske håndballkvinnelaget FOR PROTESTEN MOT DE SVÆRT SEXISTISKE REGLERNE PÅ DRAKTENE deres», skrev skuespillerinnen som fremførte hiten «Get the Party Started» på Twitter.

«Det europeiske håndballforbundet bør straffes for sexisme. Flotte damer. Jeg er veldig glad for å betale dere bøtene. Slik fortsetter det,» la Pink til.

Norske idrettsledere har tidligere uttrykt sin misnøye med EHFs avgjørelse.

– I 2021 burde ikke det være noe problem i det hele tatt, sa Eirik Sordahl, president i Norges Håndballforbund.

Temaet klær har lenge skapt misnøye blant strandidrettsutøvere. Noen idrettsutøvere mener bikini-truser bryter dem ned eller er upraktiske.

Medlemmer av de norske beachhåndballkvinnene takket de sosiale nettverkene for støtten.

Som svar på en bølge av forargelse kunngjorde EHF at de hadde donert pengene til et «internasjonalt idrettsfond for å fremme likestilling mellom kvinner og jenter i idretten».

Selv om sandvolleyballspillere ikke lenger trenger å bruke bikini siden 2012, sier reglene til Det internasjonale håndballforbundet (IHF) at «kvinnelige idrettsutøvere må bruke bikinishorts» som må være veldig trange, med dype kutt på sidene og ikke bredere enn 10 Centimeter.

Mannlige idrettsutøvere bruker shorts under kamper.

«Det er absurd», skrev norsk kultur- og idrettsminister Abid Raja på Twitter etter boten 19. juli. – Hvilken innstillingsendring er nødvendig jeg machist og i den konservative verden av internasjonal sport.»

Før mesterskapet ba Norge EHF om å la damelaget konkurrere i shorts. Hun ble imidlertid fortalt at det ville bli ilagt bøter for manglende overholdelse.

Nordmennene holdt seg til kleskoden frem til siste kamp.

«EHF prøver å diskutere dette problemet med medlemmene. Det skal imidlertid bemerkes at reglene kun kan endres på IHF-nivå, sa Andrew Barringer i EHF.

You may also like

Leave a Comment