Home » Norske eiendeler til Lotos og PGNiG til sammen

Norske eiendeler til Lotos og PGNiG til sammen

by Gunnar Garfors

«Norsk lov sier at vi må operere i Norge som en del av én enhet», kunngjorde Robert Śleszyński, direktør for kapitalinvesteringer i PKN Orlen, tirsdag under en pressekonferanse dedikert til resultatene.

Han la til at «det var et spørsmål om seks måneder å få til sammenslåingen.» Produksjonskonsesjoner på norsk sokkel eies av både Grupa Lotos og PGNiG, selskaper kjøpt opp av Orlen i år.

Śleszyński bemerket at Orlen for tiden analyserer selskapenes søknader om nye konsesjoner på norsk sokkel fra det konsoliderte konsernets perspektiv.

Resten av artikkelen under videoen:

«Disse konklusjonene er absolutt utfyllende. Videre, som en del av dagens diskusjon, vil jeg ikke avsløre detaljene, men Lotos har også sendt inn et svært attraktivt prosjekt for å utvikle det det utvikler i samarbeid med en partner, som PGNiG Upstream Norge allerede har vært i stand til å se og evaluere, sa Śleszyński.

Lederen for PGNiG

Han erkjente at synergier allerede er i ferd med å bli realisert. — Det er potensiale for samarbeid mellom eiendeler i Norge. Dette vil bli konsolidert rundt midten av året. Det er en del skattemessige implikasjoner, jeg ønsker ikke å kommentere detaljene da vi fortsatt er inne i skatteanalysen. Vi foretrekker å kombinere. Det er ingenting å skjule – PGNiG Upstream Norway er mye større, mye mer aktivt, mye mer erfarentDerfor ser vi rollen som en leder i dette selskapet,» understreket Śleszyński.

You may also like

Leave a Comment