Home » Ny fergeforbindelse mellom Nederland og Norge startet i 2022

Ny fergeforbindelse mellom Nederland og Norge startet i 2022

by Thure Lindhardt

ferje |
Ny fergeforbindelse mellom Nederland og Norge i 2022. Getty Images

Det unge selskapet Holland Norway Lines vil introdusere en ny passasjer- og bilferge mellom Nederland og Norge fra april 2022. Forbindelsen mellom Eemshaven i Nederland og Kristiansand i Norge vil ta 18 timer og Europa vil tilby et nytt bemerkelsesverdig alternativ for å reise mellom Nord- og Vest-Europa uten å fly.

Tjenesten går fra Eemshaven til Groningen tirsdager, torsdager og lørdager klokken 15.00 og ankommer Kristiansand klokken 9.00 dagen etter. Hjemreisen skjer onsdager, fredager og søndager klokken 15 fra Kristiansand. Early bird-billetter er nå tilgjengelig for reiser som starter 7. april 2022 fra € 200 per person.

Nye turistmuligheter i begge retninger

Kristiansand er et attraktivt turistmål med Norges beste sommerklima, vakre strender og Dyreparken Dyreparken.

Selskapet håper at også nordmennene tar i bruk den nye linjen, som vil gi dem nye muligheter for bilferie sør i landet. Fra Eemshaven tar reisen to timer til Amsterdam, seks timer til Berlin og syv timer til Paris.

Denne linjen er også et attraktivt, om enn indirekte, alternativ for å reise mellom Storbritannia og Norge. Siden nedleggelsen av en historisk linje som forbinder Newcastle med Bergen og Stavanger i 2008, har de to landene ingen direkte fergeforbindelse, til tross for kampanjer og flere forsøk på å koble sammen igjen.

En moderne cruiseferge

Holland Norway Lines tar risiko ved lansering ved å leie Romantika fra Tallink Groups datterselskap Tallink Latvija for en periode på tre år. Den har plass til 1500 passasjerer og 350 biler.

Dette skipet, som tidligere var en bærebjelke på ruten Riga-Stockholm, er godt egnet til det europeiske langdistansefergemarkedet, hvor «cruiseferry»-opplevelse er standard.

For de som ønsker en ekte nordisk opplevelse, tilbyr badstuesenteret ombord badstuer, boblebad og terrasser med havutsikt. Er du sulten kan du velge mellom en buffet og flere la carte-restauranter. Kveldsunderholdning inkluderer en sportspub og show i Starlight Hall.

Artikkel oversatt fra Forbes USAs forfatter: David Nikel

<< Lesen Sie auch: Polizei behauptet, Opfer des Angriffs in Norwegen seien erstochen und nicht von Pfeil und Bogen getötet worden >>>

You may also like

Leave a Comment