Home » Nye rakettartillerisett fra Norge og Storbritannia til Ukraina

Nye rakettartillerisett fra Norge og Storbritannia til Ukraina

by Connie Nielsen

– Vi må opprettholde vår støtte til Ukraina slik at det kan fortsette å kjempe for frihet og uavhengighet. Det trengs flere våpen, og dette er kapasiteter som Ukraina har et stort behov for, som vi ikke kunne oppnå uten tett samarbeid med Storbritannia

– sa forsvarsminister Bjørn Arild Gram.

Norge hadde tidligere donert tre sett med M270 rakettartilleri til Ukraina. Land som valgte å levere M270 kjedeartillerisystemer inkluderte: Storbritannia, Frankrike, Italia og Storbritannia.

M270 rakettartillerisystemene er den sporede versjonen av HIMARS hjulsystemer. M270 kan bære 12 227 mm GMLRS-missiler (plassert i to containere) eller to ballistiske missiler MGM-140 ATACMS med en rekkevidde på 300 km. Så langt har den ukrainske siden kun mottatt GMLRS-missiler med en rekkevidde på over 70 km for HIMARS- og M270-systemene.

– Det var våpenet som ga Ukraina muligheten til å presist angripe russisk logistikk og ødelegge en rekke viktige mål bak frontlinjene

– minnet minister Gram om.

Norge har også besluttet å overføre tre ARTHUR-radarer fra Forsvarets ressurser til Ukraina. Disse radarene brukes til å lokalisere fiendens artilleri og avfyre ​​ild mot batteri. Donasjonen er gjort i samarbeid med Storbritannia, som allerede har gjort det skaffet Ukraina slike radarer.

Kilde: niezalezna.pl, Forsvarsdepartementet

#HIMARS #M270 #artilleri #militært utstyr #Norge #Ukraina #Russisk aggresjon #Storbritannia

Pavel Kryszczak

Vurdering lastes inn…

You may also like

Leave a Comment