Home » NYTT NUMMER «Gazeta Polska»: «Europa trenger ikke lenger Russland. Det er en revolusjon.» Et intervju med presidenten for NBP

NYTT NUMMER «Gazeta Polska»: «Europa trenger ikke lenger Russland. Det er en revolusjon.» Et intervju med presidenten for NBP

by Catherine Monroe

TEMA:

  • Europa trenger ikke lenger Russland. Det er en revolusjon. med prof. Tomasz Sakiewicz snakker med Adam Glapiński

«For mange år siden advarte de amerikanske tjenestene meg om likvidering av militære enheter i øst. Kuklinski formidlet. «Fit for 55 er et slag for regionen vår og Polen spesielt. Vi skal være fattige og ikke ha noen sjanse til å konkurrere med de rikeste.»

– sier «Gazeta Polska» prof. Adam Glapiński, president for Polens nasjonalbank.


Også i utgangen:

  • Fortell PiS om Bund i magen, dvs. en omvei til PO-regelen. PiS tegneserie

PiS Konfederacja-regjeringen ville forbli på plass inntil pro-russiske og pro-tyske styrker innså at erosjonen av PiS-velgerne knyttet til å forbli i denne kompromitterende koalisjonen hadde gått så langt at PiS ville tape valget. Da ville lederne av konføderasjonen bryte koalisjonen, eller noen av deres fullmektiger ville forlate, og Tusk ville komme til makten med en forsinkelse på et år eller to. Så scenariet 2005-2007 ville gjenta seg selv.

– skriver Piotr Lisiewicz.

  • Iustitia-teamet fordømte Polen. Fortsatt en dommerforening eller allerede et parti?

Aktivister i rettsforeningen Iustitia har gjentatte ganger forårsaket skandaler med sine handlinger, men fordi de forble ustraffet, krysset de systematisk «røde linjer». Og de gjorde det igjen. Denne gangen anket de til EU-kommisjonen om å innlede sak mot Polen. De forklarte det vanligvis med bekymring for rettssikkerheten. – Justitia har vært politisk aktiv i lang tid, sa visejustisminister Sebastian Kaleta.

– leser vi i teksten til Grzegorz Bronski.

  • Eurokratenes nazistiske røtter. Grzegorz Wierzchołowski i samtale med Matthias Rath

Etter utnevnelsen av nazisten Hallstein til president for EU-kommisjonen, ble hans tilnærming til å utstede diktatoriske dekreter med lovkraft også vedtatt i EU. De såkalte EU-direktivene er fortsatt diktatoriske forskrifter som, hvis de kunngjøres uten samtykke fra nasjonale parlamenter, blir juridisk bindende for 600 millioner mennesker i Europa.

– Matthias Rath, medforfatter av boken «Nazi roots of the Brussels EU», forteller til «Gazeta Polska».

  • Kremls frykt for Polen vokser

Den 25. april publiserte det anerkjente magasinet Foreign Affairs en artikkel av Dmytro Kuleba «Why NATO Must Accept Ukraine. Kiev trenger alliansen og alliansen trenger Kiev. Som sjefen for Ukrainas utenriksdepartement påpeker i sin tekst: «Beboere i NATO-land oppfatter i økende grad Ukraina som en del av deres bredere fellesskap. I følge en EU-dekkende meningsmåling utført i februar 2023 ser 68 % av EU-borgerne på Russlands angrep på Ukraina som et angrep på hele Europa. Dette mener 80 prosent. Polakker og spanjoler, 70 prosent. nederlandsk, 65 prosent tysk og fransk.»

– les mer i Piotr Grochmalskis analyse.

  • Russlands hybride undervannskrigføring. Hvordan NATO kan forsvare kritisk infrastruktur

I farvannene rundt Danmark, Sverige, Norge og Finland kartlegger russiske «spøkelsesskip» havvindparker, undervannsrørledninger og strømkabler som mulige mål for sabotasje, ifølge en journalistisk etterforskning fra landenes allmennkringkastere. Men potensielt enda farligere er Russlands tilsynelatende interesse for de viktige undersjøiske kablene som forbinder Europa med USA og Canada.

– mer om dette i teksten til Antoni Rybczyński.

  • Et hvitt kors på en rød skjorte. Hvordan «en av tusen» falt i kamp med moskovittene i 1863

Francesco Nullo kom sammen med en gruppe italienske militærmenn til unnsetning for januaropprøret. De ble helter fra det polske opprøret og ble vitne til russisk vold. Nullo var ikke en «tilfeldig» jagerfly fra Appennin-halvøya. Han tilhørte den strenge eliten i Garibaldis krets, han var en av hans nærmeste og mest talentfulle medarbeidere. Han døde «for din frihet og vår», og trodde at Polen og Italia var «to søstre» som forsto hverandre og kjente pulsen i hjertene til uavhengige nasjoner.

– skriver Tomasz Lysiak.

  • Vår tids største kamp. slutten av gårder?

Verdens helseorganisasjon og matpartneren har publisert den første rapporten om cellebasert kunstig kjøtt. Reaksjonene på dokumentasjonen er svært ulike. Motstandere av den innovative metoden trakk oppmerksomhet fordi rapporten lister opp sykdommer fra «allergi mot kreft», og talsmenn hevder at de fleste av alarmistenes innvendinger ble avvist som usannsynlige. Dette er imidlertid bare en smakebit på hva som venter oss i årene som kommer. Det blir et sammenstøt mellom de to største selskapene i historien. Høyteknologi vil møte avl.

– leser vi i teksten av Jacek Liziniewicz.
Den ukentlige «Gazeta Polska» er tilgjengelig som et praktisk digitalt abonnement
Se det digitale abonnementstilbudet HER » Subscription.swsmedia.pl og ved å ringe 605 900 002 eller 501 678 819

sjekk abonnementstilbudet på Gazeta Polska [fot. archiwum / Gazeta Polska]

Kilde: Niezalezna.pl, Gazeta Polska

#GazetaPolska

Piotr Lukawski

Vurdering lastes inn…

You may also like

Leave a Comment