Home » Kaczyński på legenes lønn. Han vil øke arbeidstiden på sykehus

Kaczyński på legenes lønn. Han vil øke arbeidstiden på sykehus

by Gunnar Garfors

Jarosław Kaczyński snakket om helseproblemer på møtet i Nowa Sól (Lubuskie). «Vi har nesten doblet helseutgiftene våre,» sa han. Han la til at lønningene varierer mye. «Det er leger som tjener en ganske gjennomsnittlig lønn, men det er også sant at noen tjener veldig, veldig mye,» sa PiS-presidenten. «Jeg ville ikke bry meg om helsevesenet fungerer slik det skal,» sa han.

PiS-presidenten påpekte at man må studere i minst 10 år for å bli lege. «La disse lønningene være til og med veldig høye, spesielt når det gjelder erfarne leger, og erfaring er ekstremt viktig i medisin» – la han til. «Til gjengjeld må det være god helsetjeneste. Og jeg hører stadig om skandaler når det kommer til helsetjenester, sier Kaczyński. Som eksempel nevnte han akuttmottak og timer med venting på time.

Kaczyński snakket også om et tilfelle av utidig død der tester var dårlig utført. – Fordi de utgjorde svært liten fare, endte det med at damen døde, sa han. «Jakten på penger i dette miljøet er imidlertid overdrevet, noe må gjøres med det,» sa PiS-presidenten.

Som han la til, under den nevnte undersøkelsen og operasjonen, ble han fortalt at det var nok å ha en stødig hånd. Han bemerket at på spørsmål om hvorfor hendene hans skalv, forventet han svar om alkoholmisbruk. Og jeg hørte det fordi leger har flere jobber – sa han. «Jeg har ingenting imot en lege som tjener mye penger på en jobb, men en lege trenger ikke være på sykehuset før han formelt er ferdig med jobben før han begynner om morgenen, som er til ettermiddagen, og lenger om nødvendig.» – stresset. «Du vet at det ikke er tilfelle,» la han til. «Han må ha denne følelsen av ansvar for pasienten» – understreket Kaczyński.

«En lege er ikke bare en mann med et spesifikt yrke, men også med et spesifikt oppdrag», uttalte PiS-sjefen. (TRYKK)

Forfattere: Grzegorz Bruszewski, Marcin Rynkiewicz

gb/ mmd/ par/

You may also like

Leave a Comment