Home » Økonomisk forum for Latvia og De forente arabiske emirater i Dubai

Økonomisk forum for Latvia og De forente arabiske emirater i Dubai

by Gunnar Garfors

Morgenen 27. november her på det sentrale torget til Expo i Dubai begynte med den latviske hymnen, presidentens tale og latviske sanger som sang starten på den latviske nasjonaldagen og samtidig inviterte folk fra hele verden til å lære om historien til latvisk kultur.

Med sangen på arabisk hilste musikerne fra Latvia gjestene, inkludert Sheikh Rim Al Hashim, direktøren for Expo 2020. Sheikh nøt sangen og musikerne ble møtt med stående håndklær. Sangen var en gave fra Latvia i anledning 50-årsjubileet til De forente arabiske emirater. Parallelt med feiringen av den latviske nasjonaldagen ble det holdt et forretningsforum for begge land for å styrke handelsforbindelsene mellom Latvia og denne gulfstaten.

«Dette er et Midtøsten-marked som er relativt ukjent for oss, men UAE er som et knutepunkt vi kan gå til og starte fra. Her ser vi samarbeidet deres – våre selskaper ønsker å vokse. Og omvendt – hvis de er klare til å gå inn i Europa, så er den beste måten gjennom Latvia,” forklarte Kaspars Rožkalns, direktør for det latviske investerings- og utviklingsbyrået (LIAA).

Dubai og verdens største økonomiske og kulturelle messe tiltrekker seg ikke bare nye selskaper, for eksempel har det latviske nasjonale flyselskapet airBaltic signert en samarbeidsavtale med det nasjonale flyselskapet i De forente arabiske emirater.

«Dette samarbeidet er gjensidig fordelaktig ettersom Emirates kan bruke flynettverket sitt til å hjelpe folk fra hele verden med å komme til Baltikum og folk fra Baltikum kan enkelt nå destinasjoner over hele verden på vei til Dubai,» sa airBaltic. President Martin Gauss.

Det økonomiske forumet, holdt på et energiselvforsynt sted kalt «Bærekraftspaviljongen», la stor vekt på de gode relasjonene mellom de to landene tidligere, men også på det faktum at de har blitt sterkere med årene, ikke bare den økonomiske Samarbeidet, men også utvidet handel mellom de to partene.

«Når det kommer til handel og økonomi, er Latvia en av UAEs viktigste allierte, og siden 2019 har vi gjort store fremskritt i forholdet mellom de to landene,» sa Tani Al Zejoudi, UAEs utenriksminister.

«Denne utstillingen gir en flott mulighet til å fremheve Latvias potensial i forretningsforbindelser og presentere ulike innovasjoner. Mine venner, det er på tide å jobbe sammen, studere og vokse sammen, sa president Egils Levits.

Latvia er representert på «Expo 2020» med nesten 40 selskaper fra ulike bransjer som tilbyr ulike innovative løsninger, for eksempel innen IT.

Verdensutstillingen «Expo 2020» finner sted fra 1. oktober 2021 til 31. mars 2022.

En feil i artikkelen?

Marker tekst og trykk Ctrl+Enterå sende utdraget til redaksjonen!

Marker tekst og trykk Rapporter en feil Knapper for å sende tekst for å redigere!

You may also like

Leave a Comment