Home » Økonomisk innsprøytning til akuttmottak. – Tilskuddet er 100 prosent.

Økonomisk innsprøytning til akuttmottak. – Tilskuddet er 100 prosent.

by Gunnar Garfors

Sjefen for Helsedepartementet offentliggjorde på en pressekonferanse resultatene av konkurransen om Legefondets støtte til sykehusets akuttmottak. Hun husket at det medisinske fondet ble opprettet på initiativ av president Andrzej Duda i samarbeid med helsedepartementet. Som hun sa, er det anslått til 40 milliarder PLN i løpet av de neste 10 årene.

«Prosjektet vi kunngjør i dag er estimert til PLN 1,5 milliarder og gjelder medfinansiering av modernisering og gjenoppbygging av akuttmottak på sykehus over hele Polen,» sa ministeren.

Hun understreket at 152 akuttmottak vil få midler til dette. «De vil motta midler til modernisering, rekonstruksjon og utvikling av den diagnostiske delen som støtter sykehusets akuttmottak,» sa helseministeren.

«Jeg håper at dette er en løsning, en forbedring i forhold og komfort, og at alle kan få den beste omsorgen for sine helseproblemer,» sa Sójka. «Jeg håper at hver polak kan få passende medisinsk hjelp i hvert senter i Polen, fordi vi fortjener det,» la hun til.

Visemin. Martyniak: De fleste ED-er er 100 % subsidiert.

Visehelseminister Marcin Martyniak sa at konkurransen mottok 207 søknader om 243 kvalifiserte akuttmottak. «Dette betyr at opptil 85 prosent av anleggslederne så et behov for å gi ytterligere midler til akuttmottak på sykehus,» sa han. Han kunngjorde at tre fjerdedeler av søknadene ble finansiert.

Han bemerket at det «grusomme flertallet» av denne finansieringen er i størrelsesorden 100 prosent, det vil si uten noe bidrag fra den respektive institusjonen. Han la til at over 40 prosent av søknadene utgjorde over PLN 14 millioner, så bare 9 prosent var for et beløp under PLN 5 millioner.

«Hvis du ser på listen over mottakere, vil du se mange fasiliteter som er på steder med virkelig lavere befolkningstetthet der sykehusets legevakt er en slags dobbel sikkerhet fordi pasienter går til disse stedene uavhengig av om de er henvist av beredskapsteamet. (…) eller på egen hånd, hvis det faktisk er mulig,” sa Martyniak.

Han bemerket også at dette er underfondets første konkurranse for å modernisere helsetjenester, men ikke den siste. Han minnet om at rekrutteringen av søknader til ambulanseflåteavløsningskonkurransen for medisinske redningsteam starter 25. september.

Nestleder for kontoret til presidenten for republikken Polen, Piotr Ćwik, overbrakte gratulasjoner og takk fra president Andrzej Duda til alle som var involvert i resultatene av konkurransen. «Spørsmålet om helsesikkerhet for polske kvinner og menn er et av nøkkelspørsmålene for oss alle og også for presidenten selv,» forsikret han.

Han understreket at støtte til akuttmottak på sykehus er gode nyheter for direktørene og ansatte ved disse institusjonene, men fremfor alt for alle polske kvinner og menn.

Forfatter: Delfina Al Shehabi

del/mhr/

You may also like

Leave a Comment