Home » Oligarkens yacht gikk tom for drivstoff. Mannskapet fisker og venter

Oligarkens yacht gikk tom for drivstoff. Mannskapet fisker og venter

by Catherine Monroe

En av leverandørene hvis mannskap ba om hjelp sa at de kunne «Ro hjem eller sett et seil.»

Tilsynelatende er det ikke seil på skipet, som koster nesten 85 millioner dollar. Å ro på en yacht over 600 tonn er også umulig, så et mannskap på 16 ble sittende fast i sanden under fiske og grilling av fisk.

Se også: Vi står overfor en ny krise. «Russland bruker mat som et våpen»

Vestlig mannskap

«Vi visste ikke hvorfor det var så mye oppstyr om oss. Det hele skjedde veldig raskt, sa enhetskaptein Rob Lancaster til The Journal.

Mannskapet på Ragnar-yachten består av 16 personer og kommer fra vestlige land. Begge har «ingenting med eieren av skipet å gjøre», sier kapteinen.

yachtjakt

Strzałkowskis yacht er ikke på sanksjonslisten, ifølge den norske regjeringen han konfiskerte den ikke offisielt.

Norges utenriksminister Anniken Huitfeldt sier til NRK at regjeringen ikke kan ta kontroll over yachten uten et EU-direktiv. Det sa politikeren «Det er ingen faste kanaler for tredjeland som Norge til å sende inn egne forslag til listen.» EU-sanksjoner, skriver The Independent.

Imidlertid ble mange andre luksusyachter eid av russiske oligarker konfiskert i Europa. En yacht på 75 millioner dollar tilhørende den russiske forretningsmannen Dmitrij Pumpyansky ble beslaglagt mandag etter å ha blitt fortøyd i Gibraltar.

Etter at Spania beslagla en superyacht på 153 millioner dollar knyttet til militærmogulen Sergei Chemezov, beslagla Frankrike et fartøy på 120 millioner dollar eid av Igor Sechin, som har nære bånd til Putin, og Italia konfiskerte yachten. 578 millioner dollar assosiert med oligarken Andrei Melnichenko.

You may also like

Leave a Comment