Home » Omloop Het Nieuwsblad – Zwycięstwa van Aerta i van Vleuten

Omloop Het Nieuwsblad – Zwycięstwa van Aerta i van Vleuten

by Catherine Monroe

Vertsrepresentant Wout van Aert vant klassiske Omloop Het Nieuwsblad i storslått stil, og åpnet den belgiske sykkelsesongen og også det andre løpet i år som ble inkludert i den prestisjetunge World Tour-serien.

Jumbo Visma-lagkonkurrenten fikk en ledelse på 22 sekunder over jaktgruppen ledet av Italias Sonny Colbrelli (Bahrain-Victorious) og en annen belgier, Greg Van Avermaet (AG2R Citroen).

Van Aert angrep med 13 km igjen, like forbi Bosberg, den siste av 13 stigninger på ruten på 204 km, og opprettholdt en sikker ledelse hele veien til mål i Ninove.

«Jeg trodde jeg var ute av form og antok at ryttere som hadde noen dager med racing i beina ville ha en fordel over meg,» innrømmet belgieren etter sin 31. seier i karrieren.

Fire polakker deltok i løpet, men ingen av dem spilte en mer seriøs rolle.

Bare Kamil Gradek (Bahrain-Victorious) nådde målstreken og tok 81. plass og Stanisław Aniołkowski (Bingoal) ble 95. plass. Szymon Sajnok (Cofidis) og Łukasz Wiśniowski (EF Education-EasyPost), den andre Omloop Het Nieuwsblad-syklisten i 2018, fullførte ikke konkurransen.

Kvinnetittelforsvareren Annemiek van Vleuten (Movistar) vant foran sin kompanjong Demi Vollering (SD Worx). Den beste polakken, Katarzyna Niewiadoma (Canyon-SRAM), endte på 41. plass, 35 sekunder tilbake.