Home » Skihopping: Østerrikere er best i Lahti. Narrows diskvalifikasjon drepte oddsen

Skihopping: Østerrikere er best i Lahti. Narrows diskvalifikasjon drepte oddsen

by Erlend Loe

I helgen kom polakkene tilbake til bakken i Lahti, som de har veldig gode minner med. I 2017 vant polakkene den historiske gullmedaljen ved verdensmesterskapet i lagkonkurranse på dette anlegget. Michał Doleżals spillere bekrefter at de føler seg bra i denne bakken. Fredag ​​var Piotr Żyła på nederste trinn på pallen i den individuelle konkurransen. I testserien før konkurransen lørdag kunne Kamil Stoch og polske fans gå inn i lagkampen med store forhåpninger.

Polakkene startet konkurransen med det vellykkede hoppet til Piotr Żyła, som landet på 124 m, takket være at Biało-Czerwoni tok ledelsen. Det manglet bare en bedre landing for den 35 år gamle hopperen. En ski gikk av, noe som umiddelbart gjenspeiles i dommernes karakterer. Etter en stund, etter et veldig langt forsøk av Ziga Jelar, ble polakkene forbigått av slovenerne. Jan Hoerl og Marius Lindvik viste også bedre hopp enn Żła. Etter første gruppe hoppere var det nordmennene som var i tet. Polakker tapte 13,6 poeng sammenlignet med dem.

I andre runde klarte Paweł Wąsek nok et godt hopp på Lahti-anlegget, denne gangen gled 121 moh. Polakkene lå fortsatt like bak pallen, men skiftet skjedde i lederposisjonen. Nordmennene ble forbigått av slovenerne etter et flott hopp av Cene Prevca. Tapet av Michał Doleżals protégés mot lederen økte til 18,8 poeng. Tyskerne var på sin side rett bak ryggen til Biało-Czerwonych.

Det så ut til at Dawid Kubacki var litt svakere på sitt første konkurransehopp. Bronsevinneren fra Beijing-OL oppnådde 120,5 m. Nordmennene gjorde det svært dårlig i denne serien. Daniel-Andre Tande klarte kun 116 m. Østerrikes Ulrich Wohlmentioned landet også nærmere Kubacki, noe som tillot spillerne våre å ta igjen på pallen. Det polske laget tapte 2,8 poeng til østerrikerne, men måtte samtidig se tilbake igjen og igjen, for etter Marcus Eisenbichlers hopp på 121 m krympet ledelsen over Tyskland til kun 1,1 poeng.

Den første serien til polakkene ble kronet av Kamil Stochs hopp. Etter en lang test i prøveserien landet 34-åringen mye nærmere denne gangen – på 121 m. Stoch la ikke skjul på frustrasjonen, spesielt siden han også var uheldig. Spilleren vår måtte takle de verste forholdene. Slovenerne gjorde det bedre i denne serien også, og Halvor Egner Granerud (120,5 m) forsøkte et lignende forsøk som Stoch. Derimot var Stefan Kraft i en klasse for seg selv, og hoppet til en distanse på 130 m. Østerrikerne kastet ut nordmennene til tredjeplass, og etter Karl Geigers hopp til 121,5 m måtte polakkene erkjenne tyskernes overlegenhet med 2 poeng og ble nummer fem etter første runde.

Slovenerne og østerrikerne skilte seg tydelig fra konkurrentene, men kampen om tredjeplassen mellom nordmennene, Tyskland og våre representanter burde bli stor.

Den andre serien i laget vårt ble startet av Piotr Żyła, som denne gangen ikke var like god som i sitt første hopp. Den polske representanten nådde 121 m, noe som med langhoppene til Constantin Schmidt (127,5 m) og Marius Lindvik (128 m) gjorde at de hvit-røde reduserte sjansene betydelig i kampen om tredjeplassen. Slovenerne mistet derimot ikke tonen. Etter nok et langt forsøk av Ziga Jelar (127,5 m) hadde de en ledelse på 9,9 poeng over østerrikerne.

I den neste serien oppnådde Paweł Wąsek 120 m, og våre konkurrenter kjempet med suksess om en plass på det nederste trinnet på pallen. Severin Freund gjorde en kjempejobb, 131 m lang, før to avgjørende hopp, sjansene for de hvit-røde til å få tredjeplassen var kun illusoriske. Robert Johansson landet også fem meter lenger fra Wąsk og gapet til nordmennene var allerede mer enn 33 poeng. På den annen side skjøt kampen om seieren fart. Clemens Aigner og Cene Prevc landet bak byggepunktet til bakken, noe som tvang dommerne til å forkorte innløpet. Med to serier igjen ledet slovenerne med 8,4 poeng.

Dawid Kubacki forbedret seg betraktelig i andre forsøk med 124,5 m, men etter en stund kunne polakkene glemme kampen om topplasseringene. Alt takket være informasjonen om diskvalifikasjonen til Paweł Wąsk, som ble funnet å ha uregelmessige … sko.

I mellomtiden strevde slovenerne etter seier. Timi Zajc skuffet ikke i denne serien og før den avgjørende serien var ledelsen over Østerrike 12,7 poeng.

I den siste serien ble æren til de hvit-røde reddet av Kamil Stoch, som landet på 124 m, og ga polakkene en sjuendeplass i lørdagens konkurranse. Etter en stund ble kampen om tredjeplassen avgjort. Norges Halvor-Egner Granerud hadde et kortere hopp som Karl Geiger utnyttet. Tysklands 125m-representant sikret tredjeplassen til våre vestlige naboer i lørdagens konkurranse i Lahti.

Og følelsene nådde sitt høydepunkt. Stefan Kraft, som landet på 128 m, skuffet ikke forventningene til de østerrikske fansen, Peter Prevc tålte ikke presset. Lederen for det slovenske laget landet hele 7,5 meter nærmere, og derfor kunne østerrikerne feire seier på rett hjem takket være Krafts fenomenale prestasjon på Lahti-anlegget.

You may also like

Leave a Comment