Home » Opprettholde sterke økonomiske resultater samtidig som vekststrategien forbedres betydelig

Opprettholde sterke økonomiske resultater samtidig som vekststrategien forbedres betydelig

by Thure Lindhardt
Klasse i: Økonomi, miljø, gruvedrift
Emner: Prosjektoverskudd, regnskap, utvidelse av virksomheten

OSLO, Norge, 4. november 2021 / PRNewswire / – Elopak fortsatte sine sterke resultater i tredje kvartal 2021 med en salgsvekst på 13 % og justert resultat før renter, skatter, avskrivninger og amortiseringer på € 31,7 millioner. Denne lønnsomme veksten er drevet av en produkt- og kundeportefølje av høyere kvalitet, bærekraftige effekter og forsiktig bruk av markedsmuligheter.

Høydepunkter fra tredje kvartal 2021:

Fortsatt god lønnsomhetsutvikling, justert resultat før renter, skatter, avskrivninger og amortiseringer på € 31,7 millioner (margin på 13,4 %).

Salget økte med 13 % sammenlignet med tredje kvartal 2020 (produktutvalg og sterkt salg av fyllemaskiner).

Høyere råvarepriser fortsatte å påvirke resultatene, som delvis ble oppveid av sterke operasjonelle resultater.

Solid finansiell stilling med en uveklingsgrad multiplisert med 2 innen utgangen av tredje kvartal 2021.

Vi er glade for å kunngjøre at Elopak fortsetter å levere sterke økonomiske resultater, med et meget sterkt kvartal når det gjelder lønnsomhet og salgsvekst på 13 %, uttalte ThomasKrmendi, administrerende direktør i Elopak.

Hovedårsaken til salgsveksten er den kontinuerlige veksten av en portefølje av høyere verdiprodukter og utviklingen av nye aktiviteter i Elopaks to hovedmarkedssegmenter. Sammenlignet med tredje kvartal 2020 har segmentene Europa og Amerika gjorde det bra med en vekst på henholdsvis 15 % og 8 %. Veksten drives av resultatene av vår bærekraftsstrategi, der vi leder overgangen fra plast til papp i våre kjernesegmenter, inkludert Storbritannia.

Lønnsomheten er solid, spesielt når du vurderer økende råvarekostnader og problemer med den globale forsyningskjeden.

Forbedre tilgangen til vekstmarkeder i MENA-regionen

Den nylige overtakelsen av Naturepak Beverage, den ledende leverandøren av gavletoppemballasje i MENA-regionen (Midtøsten og Nord-Afrika), gir tilgang til viktige vekstmarkeder. Regionen har den nest høyeste vekstraten i verden i kartongemballasjeindustrien. Med historien til Elopak, som har vært i regionen i mer enn 25 år, har vi et godt rykte, fortsatte Krmendi.

Når oppkjøpet er avsluttet, forventes det å ha positive effekter på vekst, marginer og resultat per aksje.

Innovasjon med fokus på bærekraft

I tillegg ser vi tydelig de mer generelle resultatene av bærekraftsstrategien vår i avdelingene der vi driver overgangen fra plast til papp også i utradisjonelle emballasjesegmenter, ved å posisjonere vår merkevare D-Paktm for utradisjonell emballasje i Norge. I tråd med vår vekststrategi fortsetter vi å se etter ny vekst og markedsmuligheter, konkluderte Krmendi.

Hele rapporten og kvartalsoversikten finner du påwww.elopak.com/reports-presentations/

Forslag fra Elopak

Elopak er en av verdens ledende leverandører av kartongemballasje og fyllingssystemer. Den bruker fornybare, resirkulerbare og bærekraftige materialer for å tilby innovative emballasjeløsninger. Selskapets signatur Pure-Pak-emballasje er designet med tanke på miljø, sikkerhet og bekvemmelighet. De tilbyr et naturlig og praktisk alternativ til plastflasker og passer inn i en lavkarbon sirkulær økonomi.

Foto –https://mma.prnewswire.com/media/1677939/Elopak_PurePak_Carton.jpg
Logo –https://mma.prnewswire.com/media/1677938/Elopak_Logo.jpg

Elopak logo

Du kan også være interessert i disse pressemeldingene

Pressemelding sendt 4. november 2021 kl. 02.30 og distribuert av:

You may also like

Leave a Comment