Home » Opptil 150 nye jobber for ingeniører

Opptil 150 nye jobber for ingeniører

by Connie Nielsen

Norwegian Archer, et globalt olje- og boreselskap som betjener kunder i olje- og gassindustrien, åpner et ingeniørkontor i Gdansk. 150 ingeniører vil bli ansatt for å hjelpe til med å utvikle selskapets globale prosjekter. Det blir selskapets største ingeniørkontor.

bueskytter har vært i olje- og gassmarkedet i over 40 år. Selskapet sysselsetter i dag over 4,5 tusen mennesker. Ansatte i 40 land over hele verden. Selskapet planlegger å bore 35 offshore-lokasjoner i Nordsjøen og Atlanterhavet og mer enn 65 onshore-brønner i Sør-Amerika. Hovedkundene er: Equinor, Aker BP og Repsol.

Vil installasjonshavnen i Gdańsk i det hele tatt bygges?
Vil installasjonshavnen i Gdańsk i det hele tatt bygges?

Gdansk-kontoret vil støtte aktiviteter i Europa, Nord- og Sør-Amerika og Stillehavsregionen samt utvikling av prosjekter i Midtøsten og Vest-Afrika. Valget av sted er ingen tilfeldighet og selskapet har store forhåpninger til den polske avdelingen.

– Det nye hovedkontoret tilbyr våre ansatte et bedre arbeidsmiljø og gir et moderne og profesjonelt miljø for å betjene våre kunder. Vi forventer også å tiltrekke oss nye talenter til selskapet når vi fortsetter å vokse og vokse virksomheten vår, sier han Piotr HinczewskiAdministrerende direktør i Archer i Polen.
Archers Gdańsk-kontor ligger i et kontorkompleks i Oliwa alkymi. Til syvende og sist vil 150 ingeniører jobbe der, som spesialiserer seg på forskjellige områder: rørledningsdesign, konstruksjonsdesign, beregninger, E&I, prosessering, sikkerhet og mange andre. Fordelingen av de ledige stillingene er planlagt over tre år. Det blir selskapets største ingeniørkontor.

Viktigere er at Archer også går inn i markedet for fornybar energi i dag. Selskapet kjøpte nylig 50 % av en eierandel i Island Drilling Company med en forretningsutviklingsstrategi for geotermisk boring. Målet med Gdańsk-kontoret er på sin side å utvide tjenestespekteret til å inkludere støtte til havvindsektoren i de kommende årene.

Pommerns voivodskap blir mer og mer attraktivt for investorer i offshoreindustrien. Det er også en ekstra mulighet for mange lokale bedrifter med erfaring i å levere produkter og tjenester til denne fremtidige sektoren. Archer er et annet offshoreindustriselskap som nylig bestemte seg for å åpne en filial i Gdańsk. I september ble en lignende beslutning tatt av Siemens Gamesa, som spesialiserer seg på å levere løsninger for vindturbiner.

En polsk-spansk vindtårnfabrikk bygges i Gdansk
En polsk-spansk vindtårnfabrikk bygges i Gdansk

– Vi er overbevist om at sektorer knyttet til offshore-industrien, det være seg vindkraft eller olje og gass, snart vil være den sterkest utviklende retningen for den pommerske industrien, sammen med bilindustrien og elektronikk. Tilstedeværelsen av selskaper som Archer er en utviklingsmulighet for hele regionen. Vi vet at vi har svært kompetente medarbeidere, noe som i dag er et avgjørende konkurransefortrinn ved valg av lokasjon for utenlandske investorer. – Orienteringen mot havet er en av de grunnleggende forutsetningene for vår virksomhet de neste årene, sier han. Nikolai TruninVisedirektør for Invest in Pomerania, en lokal myndighetsinstitusjon som betjener investorer.

You may also like

Leave a Comment