Home » Oppussing av driftskostnader gjennom solcelle – avgiftstolkning

Oppussing av driftskostnader gjennom solcelle – avgiftstolkning

by Gunnar Garfors

Aktiviteten min krever full fysisk form, fordi 90 prosent. Jeg bruker tid på taket. Jeg må ta vare på beina mine fordi de er det grunnleggende arbeidsverktøyet. Disse argumentene overbeviste ikke skattekontoret, som ikke gikk med på å dekke selskapets kostnader til konsultasjoner og rehabilitering etter kneoperasjoner.

En gründer som driver med installasjon av solcelleanlegg ba om tolkning. Arbeidsoppgavene hans inkluderer montering av bærende elementer, elektriske kabler og solcellemoduler. Tjenester ytes på takene til bolig- og næringsbygg. Han understreker at arbeid i høyden utsetter ham for skader på armer og ben. Derfor er riktig motorisk forberedelse viktig for ham.

Dessverre kunne ikke gründeren unngå en kneskade. Han ble operert på sykehuset og blir nå tatt hånd om av ortoped. Han hevder at pasienten må gjennom en omfattende rehabilitering. Uten dette vil han ikke gjenvinne riktig grad av lemfleksjon og vil ikke være i stand til å jobbe i høyden. Ortopeden legger til grunn at rehabiliteringen skal ta seks måneder.

Montøren legger til at han har vurdert å legge ut arbeidet i underentreprise. Dette representerer imidlertid en høy risiko, siden han ved å signere kontrakten er ansvarlig for oppfyllelsen (garanti for investoren). Så han måtte kontrollere underleverandøren og kan ikke gå på taket for øyeblikket.

Entreprenøren samler inn regninger for rådgivning og rehabiliteringstiltak. Kan det tas hensyn til skattemessig? han sier ja Han understreker at beina er et viktig verktøy i arbeidet hans. Uten full fysisk form kan han ikke klare det. Som et resultat kan han ikke opprettholde virksomheten og taper inntekter.

You may also like

Leave a Comment