Home » Orange og T-Mobile har en ny nettverksplan!

Orange og T-Mobile har en ny nettverksplan!

by Gunnar Garfors

Networks!, et joint venture mellom Orange Polska og T-Mobile Polska, utvider sine aktiviteter. Operatørene avslører ikke noen spesifikke planer, selv om kunngjøringene deres antyder at det kan være konkurranse for Cellnex, som administrerer Playa- og Plus-tårnene.

nettverk! Dette et joint venture mellom Orange Polska og T-Mobile Polska (hver 50 % av aksjene), opprettet for å administrere radioaksessnettverket til begge operatørene. Det lar dem dele basestasjoner, hvorav det for tiden er rundt 12 000, noe som er fordelaktig for hver av telekommunikasjonene.

I følge det polske pressebyrået sendte operatørene Orange og T-Mobile inn en søknad til Kontoret for konkurranse og forbrukerbeskyttelse 30. november Utvidelse av aktivitetsfeltet Bedrifter for nettverk!

Det ønsker selskapet å bevise nye tjenester for institusjons- og bedriftskunder. Det bør være:

  • Tjenester og løsninger IKT,
  • Design, konstruksjon og vedlikehold av trådløse enheter ikke-offentlige nettverk,
  • Design, konstruksjon og vedlikehold kablede nettverk.

Utover disse punktene vil ikke selskapets forretningsmodell endres. Hva kan det bety i praksis? Hemmeligheten vil bli avslørt av Wojciech Jabczyński, talsmann for Orange Polska. Hans ord viser at Networks! ønsker å friske opp tjenestespekteret. Det handler om å være aktiv i nye markedsområder, begge deler for Orange og T-Mobile samt andre enheter.

Så langt N! hovedsakelig aktiv på mobilmarkedet. I dag er grensen mellom den mobile og den faste delen stadig mer flytende (konvergerte tjenester, tjenester på grensen mellom telekom og IT), derav behovet for å sanksjonere muligheten for å operere i dette området

Wojciech Jabczyński til PAP Biznes.

Orange-talsmannen forklarer også at det er stor etterspørsel i markedet etter profesjonelle IKT-tjenester og dette er neste retning for nettverksbygging! selskapet kan tilby Støtte for kritisk kommunikasjon, dataoverføring og støttesystemer. Din fordel er høy kompetanse og et erfarent team på flere hundre ingeniører.

Witold Tomaszewskien UKE-talsmann, antydet på Twitter at et slikt trekk ville komme gjennom et joint venture mellom Orange og T-Mobile Konkurranse om den europeiske operatøren Cellnex.

Cellnex er et selskap av spansk opprinnelse som administrerer den passive infrastrukturen til Playa (60%) og i tillegg til (99,9%) og eier den i Polen 15,5 tusen plasser med master og antenner Telekommunikasjon. Over hele Europa har Cellnex samlet over 50 000 nettsteder og er en av de største telekommunikasjons- og kringkastingsinfrastrukturoperatørene.

Ved å vedlikeholde og bygge nye tårn kan Cellnex gi tilgang til dem flere telekom samtidigogså for mindre aktører. Den europeiske tycoonen ønsker også å tilby lignende tjenester for industri og offentlig forvaltning.

Ved å gi godkjenning for Cellnex å overta Playa og Plus-infrastrukturen, understreket UOKiK at dette ville ha en positiv innvirkning konkurranseevne i markedet – Operatørene trenger ikke bygge ut nettet selv.

fransk Oransje hovedkvarter opprettet i fjor TOTEM selskapsom skal fungere Europeisk operatør av passiv infrastruktur mobil og lar andre teleselskaper få tilgang til den.

Det er mulig at Networks! vil ta i bruk en lignende driftsmodell, selv om omfanget av operasjoner sikkert vil være annerledes mindre lokalt. Uttalelser fra Orange Polskas talsmann indikerer også at selskapet vil være klart Utvidelse av 5G-nettverket i Polen – så utvikling campusnettverk 5G (privat), som markedet har store forhåpninger til, og også Bygging av 5G-nettverket i 700 MHz-båndet, som skal forbli under statlig kontroll, hovedsakelig for statlige tjenester. Alt dette støttes av et voksende nettverk glassfiber Oransje og konvergerte tjenester.

Utseende: Cellnex har åpnet et kontor i Warszawa hvorfra det skal administrere Play- og Plus-tårnene

Utseende: Orange TOTEM er nå operativt. Det gjør mastene tilgjengelige for andre operatører

Bildekreditt: Shutterstock

Tekstkilde: an, PAP

You may also like

Leave a Comment