Home » Øvelser fra NATO-land i Østersjøen starter søndag

Øvelser fra NATO-land i Østersjøen starter søndag

by Gabriel Scott

BALTOPS 2022 – Øvelser fra NATO-land i Østersjøen, som varer til 17. juni, starter søndag. De gjelder blant annet amfibieoperasjoner, artillerioperasjoner, antiubåtoperasjoner og luftvern. Finland og Sverige vil også delta i manøvrene.

Over 7000 sjømenn, flyvere og marinesoldater, 75 fly og 45 skip vil delta i øvelsene.

«(Manøvrer) gir en unik treningsmulighet, styrker den kombinerte responskapasiteten og er avgjørende for å opprettholde navigasjonsfriheten og sikkerheten i Østersjøregionen,» sa Pentagon-talsmann John F. Kirby i slutten av mai.

Han la til at amfibie- og artillerioperasjoner, antiubåtoperasjoner, luftforsvar, samt minerydningsoperasjoner, nøytralisering av eksplosiv ammunisjon og dykke- og redningsoperasjoner praktiseres.

14 NATO-land vil delta, inkludert Belgia, Bulgaria, Danmark, Estland, Frankrike, Tyskland, Latvia, Litauen, Nederland, Norge, Polen, Tyrkia, Storbritannia og USA.

I tillegg får de i år besøk av NATOs partnerland Finland og Sverige. Begge landene søkte nylig om å bli med i alliansen.

BALTOPS-øvelsen har blitt gjennomført siden 1972 og er i år knyttet til 500-årsjubileet for den kongelige svenske marinen og – for andre gang – til de tyskledede øvelsene til Multinational Aviation Group (MAGDAYs).

Łukasz Osiński fra Brussel

You may also like

Leave a Comment