Home » På søndag er den 23. pavedagen under mottoet «Johannes Paul II.» «Livets sivilisasjon»

På søndag er den 23. pavedagen under mottoet «Johannes Paul II.» «Livets sivilisasjon»

by Catherine Monroe

Under mottoet «Johannes Paul II «Livets sivilisasjon», vil den 23. pavedagen feires denne søndagen 15. oktober, hvis mål er å fremme læren til St. Johannes Paul II. Som hvert år blir TOTUS TUUS-prisene gitt til personer som sprer den polske pavens prestasjoner. På denne dagen kan du også støtte et stipendprogram for talentfulle unge mennesker fra fattige familier, administrert av Dzieło Nowy Tysiąclecia Foundation, i en rekke samlinger over hele landet.

Ikke kremkaker, men essensen av pontifikatet

Leder av rådet for arbeidet til New Millennium Foundation, kardinal. Kazimierz Nycz bemerker at 25-årsjubileet for DNT-stiftelsen, grunnlagt i 1999, nærmer seg og derfor vil ha gått nesten like mange år som pontifikatet til Johannes Paul II – Vi ønsket å oppdatere dette pontifikatet og vise det til verden da paven er ikke der lenger. Årets pavedag er viktig fordi vi feirer 45-årsjubileet for hans valg Johannes Paul II til styrelederen til Peter. Jubileet vil bli feiret ikke bare i Roma ved pavens grav, men også i Polen, i prestegjeldene og med temaet selve pavedagen.- Dette pontifikatet på pavedagen har funnet en viktig markering som forplikter oss, sier Warszawa. Metropolitan og bringer uttrykte sin glede over at budskapet om stiftelsens innsamling av midler til stipendmottakere når ut til alle menigheter og at ulike lokale feiringer for pavedagen blir organisert.

Kardinal Nycz understreker at 45-årsdagen for valget av Johannes Paul II forplikter oss til å komme til hjertet av pontifikatet. For unge mennesker er ikke lenger «fyrverkeri eller andre kremkaker» fra Wadowice eller Krakow en attraksjon. «Vi må formidle dette store pontifikatet slik vi formidler det 20. århundres store pontifikat.» Det 20. århundre hadde virkelig store og hellige paver. Ikke bare fordi de fleste av dem ble hevet til alterne, men fordi de rett og slett var praktfulle og hellige. «Hver av disse pavene i det 20. århundre bidro med noe veldig viktig til kirken,» mener storbyen. Han påpeker også at pave Frans legger et stort press på spørsmålet om Kirkens universalitet, og ikke bare i Europa. Ifølge kardinal Nycz kan man ikke falle for fristelsen til å velge et pontifikat og tro at dette er det største og viktigste.

Basert på mottoet for årets pavedag: «Johannes Paulus II.» «Livets sivilisasjon» av kardinal Nycz understreker at dette er et av pavens mest aktuelle budskap fra Polen. Han påpeker at spørsmålene om livets sivilisasjon er vidtrekkende og angår ikke bare spørsmålet om abort eller eutanasi, men også krigen i Ukraina og andre deler av verden. Slagordet kommer fra St. Johannes Paul IIs encyklika «Evangelium vitae» om verdien og ukrenkeligheten av menneskeliv.

President for DNT-stiftelsen, p. Dariusz Kowalczyk, bemerker at kjernen i Johannes Paul IIs budskap er læren om at livet er hellig. «La alle leve, bli født og leve i verdighet og lykke,» sier presidenten for FDNT.

Polske biskoper refererte også til dette temaet i sitt brev på pavedagen, som ble lest opp sist søndag. Å bygge en «livets sivilisasjon» er kirkens og samfunnets oppgave som helhet, skriver de. «Deres grunnleggende lov er kjærlighet – det eneste riktige forholdet fra person til person. Det kommer til uttrykk i medfølelse, solidaritet og offervilje», understreker de og etterlyser familievennlige initiativ på personlig, sosialt, lovgivende og medienivå. Tiltakene som tas for å beskytte liv og helse av leger, ambulansepersonell, farmasøyter, sykepleiere og jordmødre og pastorer, som er tettest knyttet til livets mysterium, er ekstremt viktige.

Feiring av den 23. pavedagen

Som en del av feiringen av XXIII. På pavedagen vil en vitenskapelig konferanse med tittelen «Transhumanisme: fremtidens menneske eller imaginære menneske?» finne sted fredag ​​13. oktober Møtet begynner med hellig messe. i den akademiske kirken St. Anne i Warszawa kl. 10.00. Per time Møtet er planlagt å begynne kl. 11.00 i Warszawas erkebispehus på ul. Miodowa.

TOTUS TUUS 2023 Awards Gala finner sted lørdag 14. oktober på det kongelige slott i Warszawa. «Katolske adelsmenn» – statuetter i form av en flygende engel deles ut til mennesker og institusjoner som, inspirert av læren til Johannes Paul II, bidrar til å bygge kjærlighetens sivilisasjon. Prisene deles ut i fire kategorier: Fremme av menneskeverd (nominerte: Lublin Hospice of the Good Samaritan, Two Kreski Association, Dr. Paweł Grabowski), «Prestasjons innen kristen kultur» (Krystyna Gucewicz-Przybora, Prof. Paweł ). Łukaszewski, Marcin Pospieszalski), «Fremme læren til Johannes Paul II» (Bernard av Kalwaria Zebrzydowska, skaper av portalen jpIIonline.pl, redaktør: Marcin Przeciszewski, prest Prof. Jarosław Merecki) og «Totus Medialny im. Biskop Jan Chrapek (Jasnogórskie media, Wroad monthly, skaperen av filmen «Johnny»). I år deles det også ut en spesiell pris. Arrangementet sendes på TVP 2 klokken 16.00.

Søndag 15. oktober besøkte biskop Piotr Turzyński – prest for den polske diasporaen. Klokken 09.00 vil han presidere over hellig messe i Det hellige kors-basilikaen i Warszawa. «Radio» (polsk radioprogram I). I Temple of Divine Providence i Warszawa kl. 09.00 vil prest Dariusz Kowalczyk – styreleder for «Dzieło Nowy Tysiąclecia»-stiftelsen feire nattverden for giverne av «Dzieło Nowy Tysiąclecia»-stiftelsen (sendt på Polsat News). I helligdommen til Johannes Paul II i Krakow, kl. 9.30. Helligmesse Seremonien vil bli feiret av biskop Robert Chrząszcz, hjelpebiskop av erkebispedømmet i Krakow (sendt på TVP 1 og TVP Polonia).

Søndag kveld klokken 17.30 vil TVP 1 sende gallakonserten for den 23. pavedagen med tittelen «Pave Johannes Paul II. Livets sivilisasjon. Seere av konserten i Academic Church of St. Anne i Warszawa på Krakowskie Przedmieście vil også få muligheten til å bli kjent med profilene til stipendiaterne til Work of the New Millennium Foundation. Talentfulle og fattige ungdommer fra småbyer som blant annet kan støttes: Under feiringen av pavedagen vil han tolke ordene i den pavelige encyklikaen «Evangelium Vitae». Deltakere på konserten er: Olga Szomańska, Anna Józefina Lubieniecka, Gabi Gąsior, Krzysztof Iwaneczko, Tadeusz Seibert, Marcin Sójka, Kuba Szmajkowski, Artur Caturian, Tulia Band, TYLKO TY Band, Polish Sinfonia Iuventus Orchestra.

På pavedagen 23 vil stipendmottakere besøke kirker for å avlegge et personlig vitnesbyrd om deres tro og takke givere for deres støtte så langt. I tillegg til de sentrale feiringene i Warszawa, arrangerer akademiske samfunn i Polens største byer lokale arrangementer, inkludert: messer, løp, konserter og hjembyer. Det vil blant annet omfatte: vitenskapelig konferanse «Civilization of Life» og en belgisk bønn på hovedtorget i Kraków, sykkelrally i Bydgoszcz, hjembyer i Warszawa, brannshow og alpakkastand i Białystok, rosenkrans gjennom bygatene i Rzeszów, familiefestival i Poznań, Aksjon «Jeg vil bake en kake for stiftelsen» i Lublin, vakt ved monumentet til St. Johannes Paul II i Łódź, en kunstkonkurranse i Olsztyn, en håndverksmesse i Szczecin, Paveløpet i Gdansk, kakemesser i Toruń, den litterære konkurransen «Civilization of Life» i Kielce og en konsert i Katowice. Den to dager lange 23. skolepilegrimsvandringen avsluttes torsdag. Johannes Paul II til Czestochowa.

Stipendstøtte – et «levende monument» av Johannes Paul II

Feiringen av pavedagen er ledsaget av en årlig kirke og offentlig innsamling til utdanningsstipend for unge, talentfulle og trengende mennesker fra små byer. Nye stipend kan finansieres per post tekstmelding med innholdet»STIPEND«på nr 74.265ved å legge en donasjon i en innsamlingsboks i kirker eller i byens gater. Du kan støtte stipendprogrammet hele året ved å gi en donasjon til stiftelsens konto: 75 1240 2034 1111 0000 0306 8582.

I fjor, som en del av et kirkemøte, samlet rundt 10 000 8 millioner 456 000 frivillige seg i menigheter over hele Polen. 938 PLN og 42 gr. Denne innsamlingen fant også sted i polske samfunn, inkludert: i Storbritannia, Tyskland, Nederland, Sveits, Norge, Østerrike og USA.

Den offentlige innsamlingen ble utført av 140 sentre over hele landet. Frivillige samlet inn PLN 783 000. 638 PLN og 73 groschen. Gjennom SMS-kampanjen støttet givere stiftelsen med et beløp på PLN 66.000. PLN 37 og PLN 56, overføring over PLN 13 000. Tekstmeldinger.

Det er også mulig å støtte stipendprogrammet ved å betale på nettstedet www.e-zbiorka.pl. I fjor innbrakte den elektroniske samlingen med virtuelle bokser PLN 49.000. PLN 213

Totalt ble det samlet inn over 9,3 millioner PLN i samlingene. Midlene som ble samlet inn under pavedagen og donasjoner betalt av enkeltpersoner gjennom året (over PLN 2,1 millioner) lar oss opprettholde stipendprogrammet for nesten 2000 mennesker. Stipendholdere, inkludert 70 personer fra Ukraina.

The Work of the New Millennium Foundation ble etablert i 2000 av den polske bispekonferansen som et uttrykk for takknemlighet til den hellige far Johannes Paul II for hans utrettelige åndelige tjeneste for kirken og fedrelandet. Ideen om å opprette stiftelsen som en organisasjon hvis aktiviteter består i å minnes pontifikatet til Johannes Paul II ved å fremme pavens lære og støtte spesifikke sosiale prosjekter, hovedsakelig innen utdanning og kultur, oppsto etter Den hellige fars pilegrimsreise til Polen i 1999.

Organisasjonen styres av: et råd bestående av ti personer og et styre bestående av fire medlemmer. Rådet ledes av Fr. Kardinal Kazimierz Nycz, og styreleder er Fr. Dariusz Kowalczyk. Stiftelsens hovedkvarter er i Warszawa, i sekretariatet for den polske bispekonferansen. Det statlige tilsynet med stiftelsens virksomhet er ansvaret til ministeren med ansvar for utdanning og høyere utdanning og – uavhengig av statlig tilsyn – den polske bispekonferansen som grunnlegger.

Kjære leser,
Vi er glade for at du besøker nettsiden vår. Vi er her for deg!
Hver dag publiserer vi den viktigste informasjonen fra kirkens liv i Polen og rundt om i verden. Men uten din hjelp blir denne oppgaven stadig vanskeligere.
Det er derfor vi spør deg Støtte for eKAI.pl-portalen via Patronite-nettstedet.
Takket være deg kan vi oppfylle vårt oppdrag. Mer informasjon finner du her.

You may also like

Leave a Comment