Home » Palikot og Wojewódzki med påstander. Det handler om alkoholreklame

Palikot og Wojewódzki med påstander. Det handler om alkoholreklame

by Gunnar Garfors

Marek Skrzetuski fra distriktsadvokatens kontor i Warszawa sa til avisen at etterforskningen «bekreftet påstandene angående reklame for sterke alkoholholdige drikker på de sosiale nettverksprofilene til Jakub W., Janusz P. og Tomasz Cz.» Alle tre er allerede avhørt. .

Påtalemyndigheten viser til at artikkel 13 i lov om edru opplæring og bekjempelse av alkoholisme ble brutt, som boten er på inntil PLN 500.000. PLN bra.

Artikkel 13 i lov om edru opplæring

Det er forbudt å annonsere eller markedsføre produkter og tjenester hvis navn, merke, grafiske form eller innpakning ligner eller er identisk med en indikasjon på en alkoholholdig drikk eller et annet symbol som objektivt refererer til en alkoholholdig drikk.

De tre mennene driver sammen et firma som heter Vodka- og vinølfabrikk. Selskapet tilbyr en rekke alkoholer: øl og vodka. Ved å dra nytte av sin popularitet, presenterer Palikot og Wojewódzki hovedsakelig produktene sine på sine sosiale profiler, hvor de blir fulgt av hundretusenvis av mottakere. Kjendiser tar bilder med produktene sine, i tillegg gir Palikot ofte oppskrifter på interessante drinker, viser nye produkter og anbefaler steder å kjøpe dem. Dette skjer på en måte som nettopp er avhørt av påtalemyndigheten.

Klikk her for å gå til Instagram (Instagram)

Aktivisten Janek Śpiewak så Palikot og Wojewódzkis handlinger som et brudd på loven, og innrømmet å ha sendt inn en klage til påtalemyndigheten: «Kjæres, vi har det! Kong TVN Kuba Wojewódzki og Janusz Palikot vil motstå annonsen min.” Rettssak!! Du har mottatt siktelser fra aktor for ulovlig vodka-reklame. Jeg håper dette er begynnelsen på slutten av disse to Archpatus og slutten på ulovlig alkoholreklame i Polen. Dette er et bevis på at du ikke kan gi opp, det er du redd for. Rettssaker (Palikot ønsker å tie meg med hundre tusen søksmål) og kun kompromissløs handling kan gjøre en forskjell. Nå er det tid for resten av kjendispatologien som gjorde gift til en måte å bli rik på», skrev Śpiewak på Instagram.

Aktivisten har gjentatte ganger pekt på den utbredte alkoholreklamen fra polske kjendiser på deres sosiale medier: «Reklame for sterkere alkoholer er forbudt ved lov og kan straffes med en bot på opptil en halv million zloty. Imidlertid bryter kjendiser og influencere notorisk dette forbudet.» «Jeg blir fristet av enorme lønninger som er mange ganger høyere enn i løpende reklame,» skrev han i fjor.

Palikot tilsvarer Śpiewak

Janusz Palikot har allerede referert til påstanden ved å poste på Instagram: «Alkohol er for mennesker. (…) Jeg har aldri oppfordret deg til å drikke alkohol og jeg vil ikke oppfordre deg til det, men jeg ser ikke noe galt i å dele din kunnskap om det.» Alkoholer (…) Søksmålet ga meg muligheten til å si min holdning til tilstedeværelse av alkohol på offentlige steder.»

(Foto av Janusz Palikot / Instagram)

Kaffe

You may also like

Leave a Comment