Home » Norge gikk tom for dyre klokker på grunn av Erling Haaland

Norge gikk tom for dyre klokker på grunn av Erling Haaland

by Erlend Loe

I mai, da han forlot Borussia Dortmund, ga han alle spillerne Rolex-sko, totalt 33 stykker priset til 13-15 000 euro, og også andre teammedlemmer, inkludert massører, fysioterapeuter og kokker, billigere Omegas for 5-7 000.

Denne nyheten vekket umiddelbart lysten hos norsk ungdom etter slike klokker, som ble hovedgaven ved avslutningsseremonier i mai. Julen er rett rundt hjørnet, og som media melder donerer hele familier for å kjøpe en Rolex, en Omega eller en billigere, men luksuriøs klokke for sønner, barnebarn og oldebarn. Selskaper som selger dem har rapportert at de ikke lenger er tilgjengelige.

SE OGSÅ: La Liga: Real Madrid økte ledelsen over Barcelona

«Hver produsent av luksusklokker definerer et spesifikt basseng for et spesifikt land. Norge har bare fem millioner innbyggere, så det er lite og derfor fikk vi alltid et lite beløp, men det var nok. Våre lagre er tomme i år, sier han til NRK TV-kanalen Halvor Bjerke, leder for landets største klokkekjede.

Wenche Lian, butikkeier fra Trondheim, sier til NRK at hun får rundt 100 oppringninger om dagen som ber om en luksusklokke, for det meste en Rolex. «Vi er lei av å forklare at ventetiden er flere eller til og med flere måneder,» understreket hun.

«Det er en merkelig situasjon fordi vi kunne selge like mange Rolexer i løpet av en uke som vi gjorde på et år,» bemerket Bjerke.

«Nå blir de revet i stykker på nettauksjoner og brukte koster mye mer enn nye,» la han til.

Haalands kamper på landslaget har fått alle norske gutter til å ønske seg drakter med tallet 9 og spillerens navn på baksiden. De distribueres av Norges Fotballforbund NFF og koster 110 euro.

«I Norge ønsker til og med jenter å være Haaland i disse dager», kommenterte Lars Olav Karlsen, president i landslagets fanklubb.

Han forklarte at i Norge i dag er det så mange sosiale forskjeller og at velstående foreldre kjøper det barna vil ha, men fattigere foreldre har ikke råd til det. – Prisen er for høy og foreldrene har et økonomisk problem fordi barna vokser opp så fort og en skjorte kjøpt i år passer ikke neste år, sier Karlsen til NRK.

I stasjonen appellerte han til NFF om å sette ned prisen.

NFF kommersiell direktør Runar Pahr Andresen svarte: «Kjøp en størrelse opp så holder den to til tre år».

Den andre drømmedrakten er den blå Manchester City, også med nummer 9, men disse manglet i august.

«Produsenten forklarte oss at produksjonskapasiteten ikke var tilstrekkelig, og at neste batch ikke ville komme før i desember. Vi har allerede flere tusen bestillinger som hver koster 110 euro, sier Andre Gullord, eier av en sportsbutikk i Bergen, til NRK.

KN, PAP

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment