Home » Pantebeløpet er blant annet hovedårsaken til retur av flasker til In

Pantebeløpet er blant annet hovedårsaken til retur av flasker til In

by Catherine Monroe

Ifølge en studie fra TOMRA Collection er pantebeløpet hovedårsaken til at tomme flasker og bokser returneres i Slovakia, Sverige, Norge, Finland, Danmark, Tyskland og Nederland. Undersøkelsen fant at 93 % av folk gir minst 90 prosent tilbake. brukt emballasje som faller inn under pantesystemet.

«Selv 93 prosent av de spurte returnerer minst 90 prosent av den brukte emballasjen som er registrert av systemet. De bruker oftest beløpet på det returnerte pantet til å foreta et kjøp i samme butikk der de mottok den (87 prosent)» – det var rapportert.

En så stor prosentandel av engasjerte forbrukere er resultatet av de utformede og implementerte innskuddsrefusjonsordningene, inkludert bevissthetskampanjer. «Vi ser at forbrukerne er fullt klar over virkningen av deres daglige vaner. På denne måten verdsetter de råvarer som kan bearbeides mange ganger,» sa Konrad Robak fra TOMRA Collection Polska.

Studien viste at blant de fire hovedgrunnene til at forbrukere velger pantesystemet, er den økonomiske motivasjonen, det vil si beløpet på innskuddet, den viktigste. Dette svaret ble gitt av 76 % av respondentene. spurte. Respondentene sa at de var bekymret for miljøet på andreplass (59 %); vilje til å holde husholdningen ren (44 %); Renhold og reduksjon av søppel på offentlige steder (42 %).

Nordmenn vet hvordan de skal ta vare på miljøet. (Foto: Getty Images)

Studien fokuserte på fire områder: valg av hvor emballasjen skal returneres, bruk av pant, hyppighet og antall returnerte emballasjer. «Forbrukerne velger et spesifikt returpunkt for emballasje basert på deres nåværende behov. Det er viktig for butikkeiere å vite at forbrukeren ønsker å bruke det returnerte depositumsbeløpet til å foreta et kjøp i samme butikk der de mottok det. Dette ble erklært av så mange som 87 % av respondentene» – la Konrad Robak til.

Studien fant at i gjennomsnitt 29 % av forbrukerne har to eller flere favorittbutikker som de returnerer brukte drikkevarebeholdere til. Butikkens nærhet til boligen er også viktig, som opplyst av 26 % av de spurte. respondenter. 20 prosent av de spurte velger også butikker hvor det er installert gjenvinningsmaskiner.

Arbeidet med prosjektet med å innføre pantesystemet i Polen har pågått i over ett år og har blitt endret flere ganger.

Michał Boroń / PAP / Agata C.

You may also like

Leave a Comment