Home » Pass på meldinger om skadelig programvare med et bilde av en velkjent bank

Pass på meldinger om skadelig programvare med et bilde av en velkjent bank

by Gunnar Garfors

The Scientific and Academic Computer Network rapporterte at CERT Polska (Computer Emergency Response Team), et team som reagerer på datasikkerhetshendelser, observerte en e-postkampanje rettet mot dette Infiserer datamaskiner med Remcos malware.

De advarer om farlig programvare

«Potensielle ofre mottar e-poster som informerer dem om å motta en overføring. Meldingen inneholder et vedlegg som utgir seg for å være en bekreftelse på overføringen. Faktisk er det et arkiv med en kjørbar EXE-fil.» Hvis du åpner vedlegget, vil skadelig programvare bli installert. Dette gir angriperen ekstern tilgang til datamaskinen,” forklarte NASK.

Resten av artikkelen er under videoen

Se også: PiS endrer spørsmål. MPs fantastiske oversettelser

Nettverket la vekt på at Remcos-programvaren opprinnelig var et sikkerhetstestverktøy, men over tid begynte den å bli brukt i ondsinnede kampanjer.

De poserer som strømmeplattformer

Metoden som brukes av svindlerne er phishing, dvs. utpressing med falske lenker, som inkluderer Etterligner populære nettsteder. I et innlegg på X-nettstedet (tidligere Twitter) delte CSIRT eksempler på falske nettstedsadresser som utgir seg for å være Netflix, Spotify, Disney Plus og Prime Video.

I følge CSIRT KNF-data kan det å gå inn på et infisert domene og forsøke å logge på føre til tap av dataog dermed også utlevering av data som brukes direkte til betalinger. Når det gjelder Netflix, omdirigerer svindlere oss til nettstedet netflix-pl.com.

Vurder kvaliteten på varen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

Kilde:

MUSH

You may also like

Leave a Comment