Home » En delegasjon fra Norge tok imot en delegasjon fra Jarocin. Hva gjorde hun her?

En delegasjon fra Norge tok imot en delegasjon fra Jarocin. Hva gjorde hun her?

by Gabriel Scott

Nordmenn besøkte Jarocin. Hva gjorde de her?

| Foto Jarocin kommune

Nyhetene Representanter for Ås kommune – den norske partneren til prosjektet iverksatt av vår kommune – var på studiebesøk i Jarocin.

I løpet av flere dagers opphold fikk den norske delegasjonen ikke bare anledning til å fortelle om aktivitetene som ble gjennomført som en del av prosjektet, men også til å ta del i en rekke prosjekter, møter og arrangementer i Jarocin og i kommunen.

Det ble holdt diskusjoner med ledere for frivillige organisasjoner i kultursenteret. Under møtet med ordføreren i Jarocin, Adam Pawlicki, den første varaordføreren Bartosz Walczak og kommunekassereren Agnieszka Stachowiak, ble følgende temaer diskutert: temaet sosial deltakelse i kommunalt liv og miljøvern.

Gjester deltok også på den seremonielle åpningen av markedsplassen etter revitaliseringen, et lysshow og en fontene. Deltakerne på besøket fra norsk side var: Alexander Krohg Plur – kultursjef, Ellen Sibe Kråkenes – kultur-, idretts- og frivillighetsansvarlig, Shane Connolly – administrativ leder og leder av Det internasjonale kultursenteret, Marianne Selvik – direktør for biblioteket i Ås, Martin Løken – varaordfører. På polsk side var Martyna Jańczak fra Jarocin rådhus koordinator.

Ved Jarocin kultursenter ble det diskusjonert om kulturelle og sosiale aktiviteter i Jarocin kommune, samt aktivitetene til Non-Governmental Organization Support Center, implementert innenfor rammen av det norske prosjektet og koordinert av folkebiblioteket til Jarocin. by og kommune Jarocin. Sosialkontoret ga informasjon om anleggets virksomhet.

De fortalte nordmennene om den mest karakteristiske begivenheten – Jarocinfestivalen

Delegasjonen var i stand til å se effektene av grønnere Jarocin og besøke naturmonumenter, agnbøk-veier og utsiktsøkser i Radoliński-parken. Det var også anledning til å snakke om arealplanlegging i kommunen og de nye leilighetene bygget av Jarocińskie Towarzystwo Budownictwa Społecznego. Den neste diskusjonen fokuserte på å styrke det sosiale potensialet ved å involvere innbyggere (spesielt den unge generasjonen) i å organisere arrangementer, samt samarbeid mellom lokale myndigheter og ungdom. Blant annet ble det diskutert arrangementer rundt temaet gatearbeid.

Mange attraksjoner ventet gjestene, inkludert en tur på Jarocin-sykkelen Drezyna, et show på planetariet i Potarzyca og et opphold på det lokale aktivitetssenteret i Łuszczanów. På regionmuseet besøkte gjester fra Norge Imagination and Activity Discovery Zone (SOWA) og deltok ivrig i ulike vitenskapelige eksperimenter. De besøkte også den permanente utstillingen om historien til Jarocin-regionen, deltakelsen til våre innbyggere i opprøret i Stor-Polen og perioden med den polske folkerepublikken. Folk lyttet også interessert til historier om den mest karakteristiske begivenheten i Jarocin – Jarocin-festivalen. Gjestene og programlederne deltok også i en forestilling produsert med norske midler av to teatre – en polsk og en norsk. Skuespillerne var deltakere på ergoterapiverksteder og blinde.

Kjære internettbrukere. Å kommentere, diskutere, krangle, utveksle ideer – det er det det handler omer vårt forum og muligheten til å legge til kommentarer. Vi ber imidlertid om en saklig diskusjon og å avstå fra gjensidige fornærmelser, baktalelse mv. La oss respektere hverandre.

You may also like

Leave a Comment