Home » Pavluts kommenterer den følelsesmessige utvekslingen med Cipuli

Pavluts kommenterer den følelsesmessige utvekslingen med Cipuli

by Thure Lindhardt

Samtalen mellom helseminister Daniels Pavļuts (AP) og sjefen for ambulansetjenesten (NMPD) Lieni Cipuli ble lagt ut på sosiale nettverk. Om morgenen 18. oktober kommenterte helseministeren TV3-programmet «900 sekunder».

Et opptak av samtalen ble lagt ut på Twitter-siden, der samtalen mellom helseminister Pavluta og lederen av NMPD, Cipuli, kan høres i en ganske sammenflettet tone. Samtalen fant sted kort tid før unntakstilstanden ble erklært 11. oktober.

Etter samtalen er det klart at sjefen for NMPD oppfordrer helseministeren til å sette i gang en helsekrise. På spørsmål om hvorfor det ikke var mulig å ta konstruktive beslutninger i det politiske miljøet, påpekte helseministeren at Cipule «burde spørre sitt partimedlem Kariņš om hans mening».

«Hvis du eskalerer den emosjonelle tonen i denne samtalen til et absolutt ukonstruktivt nivå, så må du leve med tanken på at dette skjer,» sa Pavluts og beskyldte Cipule for hennes emosjonelle nød på grunn av belastningen pandemien har på helsevesenet. industri.

Fortsett å lese – Det ble innkalt til møte i krisehåndteringsrådet; vil ta stilling til innføring av nye restriksjoner

Helseministeren sa i formiddag at utdraget fra samtalen publisert på sosiale nettverk på ingen måte gjenspeiler samtalens bredere kontekst: «Konteksten til denne samtalen er ikke presentert der på noen måte. Det var noen uker siden og det var et større møte med representanter fra Universitetsklinisk sykehus og ledelsen i departementet. Vi snakket om hva vi skulle gjøre. En uke senere ble det erklært unntakstilstand etter en gjensidig vedtatt avgjørelse fra industrien. En beredskapsstatus ble også annonsert etter denne samtalen. Vi tok det steg for steg, ettersom situasjonen krevde.»

Helseministeren ba også kollegene om unnskyldning for ord som noen ganger kan ytres, siden folk har jobbet i krisen i halvannet år: «Vi jobber ekstremt hardt i krisen, og noen ganger brenner følelsene». Jeg beklager hvis jeg noen ganger sier feil ting til kollegene mine. Vi gjør en flott, gigantisk jobb, og vi står sammen. Vi skal gjøre jobben vår så godt som mulig.»

You may also like

Leave a Comment