Home » Piotr Żyła fortalte om problemene sine. «Kunne ikke komme ut av sengen»

Piotr Żyła fortalte om problemene sine. «Kunne ikke komme ut av sengen»

by Gunnar Garfors


PAP / Grzegorz Momot / På bildet: Piotr Żyła

Igor Kubiak


Piotr Żyła avslørte at han hadde alvorlige helseproblemer etter å ha vunnet gullmedaljen i verdensmesterskapet. – Jeg har aldri vært så syk – innrømmet han i et intervju med TVN.

I sesongen 2022/2023 viste Piotr Żyła seg fra sin flotte side igjen. Den rutinerte utøveren vant gull for andre gang på rad i VM i normalbakken i slutten av februar. Siden den gang har han imidlertid lidd av en betydelig formnedgang.

På TVN avslørte Żyła at han etter denne konkurransen slet med en sykdom, som han kjente på i lang tid. – Det knuste meg. Jeg har aldri vært så syk. Jeg kunne ikke fungere. Det startet i den store bakken i verdensmesterskapet, men jeg avsluttet turneringen med de siste kreftene. Og så klarte jeg ikke å komme meg ut av sengen. Jeg kunne ikke fungere, jeg var svimmel, jeg hadde ikke energi, jeg kunne ikke spise. Først siden Lillehammer har jeg hatt matlyst, og her kom følelsen tilbake og jeg er glad jeg klarte det i Planica – understreket Żyła etter siste konkurranse.

Lørdag sto 35-åringen uventet på pallen i den individuelle konkurransen i Planica. Et døgn senere var han også best av polakkene, men til slutt ble han bare nummer 14. – Jeg tror jeg kunne kjempet om pallen i dag, men jeg trakk meg etter første runde. Det andre hoppet var greit. Deilig å avslutte sesongen slik. Det er gøy og tilfredsstillende at det er over og vi skal ha et øyeblikk med ro nå – han har ikke gjemt seg.

Żyła vurderte også arbeidet til trener Thomas Thurnbichler og teamet hans. – Det var en av de travleste sesongene i karrieren min. Jeg kan trygt rangere den til «19,5». De hadde en idé og en plan fra start til slutt. Ok, jeg kan gi deg 20 fordi jeg har ødelagt resten. Det er ikke hennes feil at jeg noen ganger hoppet feil – la Żyła til med en latter.

Til slutt endte veteranen på sjetteplass i den samlede verdenscupstillingen. Denne sesongen har han vært på pallen i verdenscupkonkurranser fire ganger, men hans eneste individuelle seier var ved det nevnte verdensmesterskapet i Planica.

les også:
-> Han overtok Kubacki. Det gjorde han på pallen
-> En rørende gest av hopperne for Kubacki. For et bilde!

SE VIDEO: #dziejesiewsportie: Han endrer ingenting. Ronaldinho fortsetter å sjarmere

Se skihopping i Pilot WP!

You may also like

Leave a Comment