Home » Piotr Żyła kom syk tilbake, men fikk en kongelig velkomst på torget i Ustroń

Piotr Żyła kom syk tilbake, men fikk en kongelig velkomst på torget i Ustroń

by Gunnar Garfors

Et publikum, ordføreren, en storslått kake og et lokalt folkloreband ønsket skihopperen Piotr Żyła velkommen til markedsplassen i Ustroń, som tok med seg gullmedaljen i normalbakken fra det nordiske ski-VM i Planica.

Kulden og snøfallet avskrekket ikke tilskuerne. Byfolk og turister kom. «Piotrek, du er flott» – ropte en av tilskuerne da mesteren gikk på scenen.

Żyła ble entusiastisk ønsket velkommen. Han var bare på festen i svært kort tid på grunn av helsemessige årsaker.

«Jeg er glad jeg kom hit. Jeg tenkte at jeg ikke kom for sent. Jeg var litt svak. Men hvis du kom, hvorfor kom ikke jeg? Jeg synes VM var hyggelig og vellykket for oss, selv om noen ble syke på slutten. Skjedde meg også. Vi tok med to medaljer, I gull fra den lille bakken og Dawid (Kubacki) bronse fra den store bakken. Vi er glade, til tross for vanskelighetene har vi mye å glede oss over. Takk for at du heier, for tilliten, for det er din fortjeneste – sa hopperen og overrakte gullmedaljen

Paweł Wąsek, den andre skihopperen fra Ustroń som deltok i verdensmesterskapet, understreket at arrangementet bare var delvis vellykket for ham.

– Konkurransen i normalbakken var ganske fin for meg (16. plass), i den store bakken støttet jeg vennene mine som gjorde en kjempejobb. De slet ikke bare med sine rivaler, men også med sin egen helse – vurderte han.

Ordfører i Ustroń Przemyslaw Korczsom presenterte minnestatuetter til hopperne, fikk fansen til å synge «Sto Lat», som ble fremført akkompagnert av bandet «Równica» fra Estrada Regionalna.

«Jeg kommer sakte hjem, men kos deg.» Ordføreren har lovet en annen fest, føl deg invitert. Jeg vil være i bedre form, så skal vi ha det gøy sammen – sa Żyła.

Angående de kommende lanseringsplanene, forklarte han: «Jeg kommer ikke ut av sengen på to dager, så får vi se.»

Bodde i Planica i normalbakken og forsvarte tittelen han vant i Oberstdorf for to år siden.

I første forsøk nådde han 97,5 m og ble bare 13., men i andre runde slo han bakkerekorden med 105 m og rykket opp til førsteplass. 36-åringen er den eldste verdensmesteren og den første spilleren siden Adam Malysz, som vant verdensmesterskapet i normalbakken to ganger på rad. Med tanke på individuelle og lagkonkurranser, har Żyła allerede vunnet syv verdensmesterskapsmedaljer: tre gull og fire bronse.

Neste helg, 11. – 12. mars, arrangerer Oslo to verdenscupstevner som inngår i den norske serien rå luft. Da skal hopperne konkurrere i Lillehammer, Trondheim og Vikersund.

Kilde: PAP

Det skjer i Polen og i verden – les videre i.pl

reklamemateriell for partnere

You may also like

Leave a Comment