Home » PIT-11, PIT-40A/PIT-11A – den viktigste informasjonen for betaleren. Świnoujście og regionen

PIT-11, PIT-40A/PIT-11A – den viktigste informasjonen for betaleren. Świnoujście og regionen

by Catherine Monroe

Betalere bør sende inn PIT-11 og PIT-40A/11A for 2022 elektronisk på gjeldende versjoner av skjemaene.
Informasjonen som sendes inn skal inneholde riktig PESEL/NIP-nummer til skattyter.

Betalere, husk å sende e-post for 2022:

  • PIT-11 – bare i versjon 29,
  • PIT-40A/11A – kun i versjon 21.

Kun de siste versjonene av skjemaene tillater at de fylles ut i henhold til gjeldende regelverk (PIT-11(28)-informasjon sendt før publisering av PIT-11(29) trenger ikke å bli korrigert).

Du kan utarbeide denne informasjonen på skjemaet som er tilgjengelig på nettstedet taxes.gov.pl i bokmerke Elektroniske skjemaer for betalere.

Versjonsnummeret er plassert i nedre høyre hjørne av hvert skjema.

Riktig PESEL/NIP-nummer

Vi minner deg om plikten til å oppgi riktig PESEL/NIP-nummer til personen du sender informasjon om (skattyter). Betalere plikter å sende den til skattemyndighetene på dokumenter knyttet til oppfyllelse av skatteforpliktelser og ikke-skattemessige budsjettkrav, som skattemyndighetene er forpliktet til å inndrive.

Husk at å legge inn de riktige PESEL/NIP-opplysningene til personen du sender informasjonen for (skattyter) i PIT-dokumentene er din forpliktelse i henhold til loven. Å angi en streng med de samme tallene (som 1111111111 eller 9999999999) er feil og vil ikke tillate deg å sende informasjon elektronisk.

Riktig identifikasjon av PESEL/NIP-nummeret i informasjonen som gis til skattekontoret, gjør at skattyter kan identifiseres tydelig. Dette gjør det mulig:

  • Generering og utlevering av selvangivelse for personen du sender informasjonen til i tjenesten din e-PIT taxes.gov.plog bruk av rabatter og fradrag som kan tillate refusjon av for mye betalte skatter,
  • Logg inn på Your e-PIT-tjenesten ved å bruke autorisasjonsdata som PESEL eller NIP.

Fravær av korrekt PESEL/NIP-nummer i innsendte skatteskjemaer hindrer bruk av elektronisk skjema for innlevering av selvangivelsen og dermed oppfyllelse av skattepliktene i PIT-avgiften.

Kilde: www.zachodniopomorskie.kas.gov.pl

Skatteadministrasjonskammeret i Szczecin
Margaret Birk
pressesekretær

You may also like

Leave a Comment