Home » PKO Ekstraklasa: Bednarek og Ishak ga Lech tre poeng i Zabrze

PKO Ekstraklasa: Bednarek og Ishak ga Lech tre poeng i Zabrze

by Catherine Monroe

Lech Poznań beseiret Górnik Zabrze borte (2-1) og fortsetter jakten på lederne. Vertene presenterte seg over forventningene, men de fikk ikke engang poeng fordi Kolejorz hadde Filip Bednarek og Mikael Ishak i lagoppstillingen.

På slutten av den trettende serie med kamper spilte Górnik Zabrze Lech Poznań på sin egen stadion. Etter landslagets pause tapte vertene begge seriekampene med totalt syv mål og var bare et poeng over nedrykksstreken inn i dagens kamp. Derfor måtte Zabrze fokusere på å organisere sitt eget spill i forsvar før oppgjøret med de polske mesterne. På den annen side har Kolejorz, som sliter på tre fronter, ikke lidd det bitre nederlaget på syv kamper, men har allerede notert tre uavgjorte kamper etter pause for landslagsgruppen, inkludert den siste mot Hapoel Beer Sheva (1-1). ). Etter en dårlig start på ligaplassene, jakter Lechici sakte på lederne og var bare seks poeng fra pallen i dagens kamp med den forsvunne kampen mot Miedzia Legnica som gjenstår. Vertene gjør det dårlig på stadion denne sesongen på Roosevelta, da de kun er foran tre hjemmelag så langt.

Sammenlignet med forrige ukes nederlag mot svake Silesia Wrocław (1:4), gjorde trener Bartosch Gaul to endringer i startelleveren: Kevin Broll ble erstattet av Daniel Bielica, Piotr Krawczyk av Szymon Włodarczyk. Flyttingen mellom stolpene kunne være spesielt overraskende ettersom den betydde at den tyske keeperen, som også sviktet seg selv, var hovedskyldigen for den dårlige formen til hele Górnikóws forsvarsrekke.

På den annen side, møtt med utmattelsen av spillerne etter en krevende kamp i Israel, gjorde John van den Brom seks endringer i den grunnleggende sammensetningen av laget sitt sammenlignet med torsdagens oppgjør: Joel Pereira ble erstattet av Alan Czerwiński , Filip Dagerstål Lubomir Šatka , Jesper Karlstrom Nik Kvekveskiri, Filip Szymczak Filip Marchwiński, Michał Skórasia Kristoffer Velde og Gio Tsitaishvili Adriel Ba Loua. Sistnevnte kom tilbake til startelleveren etter en pause på mer enn tre måneder og en kamp om Supercupen med Rakow (0:2). I dag er ikke følgende spillere på laget i det hele tatt: Skinś, Dagerstål og skadde Afonso Sousa.

Vertene forsøkte å angripe gjestene med høyt press fra start, men klarte å komme seg under Daniel Bielicas mål i det fjerde minuttet og ta ledelsen. Emil Bergström klarerer uansvarlig ballen fra sitt eget sekstenmeterfelt rett foran føttene til Mikael Ishak. Svensken mestret den og prøvde den rett før den sekstende t-banelinjen. Ballen, etter å ha truffet den, spratt av stanga og falt i nettet. Bielica hadde ingen sjanse mot et veldig godt skudd fra gjestenes kaptein. I det åttende minuttet reagerte de på en lyd. Lukas Podolski fikk ballen inn i feltet, passerte Alan Czerwiński og Lubomir Šatka og falt så etter minimal kontakt med Antonio Milić inne i feltet. Fotballkampen traff Szymon Włodarczyks føtter, men Górnik-spissen traff Bednarek fra noen få meter i en en-mot-en-situasjon. Dommeren vendte imidlertid tilbake til duellen mellom Milicia og Podolski og pekte «på kalken», selv om en slik avgjørelse er vanskelig å forstå. Włodarczyk nærmet seg ballen plassert på ellevte meter og beseiret Bednarek med et kraftig skudd midt i mål.

Bartosch Gaul-spillerne holdt seg aktive og truet Lecher-målet igjen i det 13. minutt. Šatka slo ballen rett ved føttene til Włodarczyk og 19-åringen scoret fra omtrent fjorten meter, men forsøket hans ble sannsynligvis reddet av Kolejorz-keeperen. Lech hadde ballen oftere, men det ble ikke mye ut av det, og i det 27. minutt gjorde Milić en fatal feil på egen banehalvdel, da han spilte ballen rett foran føttene til Włodarczyk. Vertenes spiss spilte på Kanji Okonuki, japaneren fant Bednareks mål fra rundt ti meters hold, men polakken grep vellykket inn med foten.

Da våknet endelig gjestene til offensiven. I det trettitredje minutt blåste Pedro Rebocho fra nesten tretti meter, men Bielica avverget skuddet til corner. To minutter senere, like før seksten, mottok Ishak ballen fra Adriel Ba Louy og scoret motstanderens mål. Denne gangen var imidlertid keeperen vertskap for toppspillerne. Presset fra Kolejorz fortsatte. I det 40. minutt ble ballen krysset av Ishak i det sekstende, Kristoffer Velde klarte en heading fra rundt elleve meter, som nordmannen så vidt bommet på. Begge sider hadde ingen flere sjanser i første omgang og gikk til pause med uavgjort 1-1.

Bartosch Gaul-spillerne, som jobbet godt i pressingen og kunne true Filip Bednareks mål flere ganger, var fornøyd med måten det gikk på og hadde et godt resultat for seg selv. Derimot senket Lech tonen etter en kjapp scoring. Han så ut til å ha kontroll over det som skjedde på banen, men i lang tid var utseendet misvisende. I tillegg noterte laget fra Poznań for mange tap ved å spille fotball på egen banehalvdel. Det var først mellom 30 og 40 minutter at de polske mesterne klarte å presse motstanderne hardere og skape noen interessante skudd, men ingen av dem endte i mål.

Lech startet andre omgang med et posisjonsangrep og en hockeylås under motstanderens sekstenmeter, men dette satte ikke Daniel Bielica i alvorlig fare. Men i det 53. minutt prøvde Lukas Podolski et farlig skudd med venstrebeinet fra mer enn tjue meter. Tyskeren brukte frirommet, men traff kun sidenettet til motstandermålet. To minutter senere satte Okonuki ballen foran Podolskis seksten og eks-verdensmesteren prøvde igjen fra distanse, men gjorde en ny liten feil. I det 57. minutt reagerte Kolejorz, spesielt Velde, på Podolskis forsøk. Nordmannen slo Robert Dadok, fikk ballen inne og prøvde et venstrebent skudd i feltet, men også han gjorde en liten feil.

I det 66. minutt dikterte Bartosz Frankowski en straffe for Lech etter et veldig langt besøk på VAR-monitoren. Etter en vanskelig analyse slo dommeren fast at Richard Jensen ulovlig hadde slått ansiktet i Antonio Milicias head-to-head-spill i sekstenmeteren. Mikael Ishak nærmet seg ballen plassert på ellevte meter, og svensken beseiret Bielica selvsikkert, og tok feil av skuddretningen. I det 70. minutt svarte Górnik. Med ballen inne gikk Podolski ned med venstrefoten som Pedro Rebocho hadde etterlatt for mye plass. Tyskeren forsøkte fra innsiden av feltet, men Bednarek reddet skuddet hans.

Kolejorz bør øke ledelsen i det 78. minutt. Etter et frispark og retur fra en Górnik-forsvarer, havnet ballen i føttene til Velde, som var alene med Bielica, men tapte duellen. Noen titalls sekunder senere skjøt nordmannen igjen fra langt hold, men vertenes keeper viste seg igjen å være bedre. I det 84. minutt, etter et frispark fra Erik Janża, headet Okonuki inn for en heading, men skuddet hans ble sannsynligvis reddet av Bednarek. I det 88. minutt skjøt Filip Szymczak foran 16-meteren med venstrebeinet, men den unge spissen bommet med flere titalls centimeter. Så begynte beleiringen av gjestemålet, som varte til slutten av den ni minutter lange pausetiden. To minutter senere utførte Okonuki en interessant en-mot-en-handling. Japaneren gikk forbi Joel Pereira og Lubomir Šatka, men skuddet hans ved den nærmeste stolpen ble tilsynelatende reddet av Bednarek. I det 94. minutt snappet Erik Janża den streife ballen foran 16-meteren, men slovenerens skudd, som gikk midt i mål, spratt tilbake til Bednarek. Jonatan Kotzke scoret minuttet senere, men Lechs keeper viste refleksene sine igjen etter en retur fra Rebocho. Presset på slutten av spillet ga ikke ønsket effekt for gruvearbeiderne, og de led sitt tredje tap på rad.

Til tross for nok et nederlag ble det denne gangen en bedring i holdningen til Bartosch Gauls spillere, som spilte tappert og kunne sikret uavgjort uten Filip Bednareks fantastiske prestasjon i sluttminuttene. Sistnevnte omstendighet er ikke det beste for Lech, som leverte en ganske gjennomsnittlig kamp, ​​men så ut til å kontrollere hendelsene på banen helt til slutten. Imidlertid ba Kolejorz, besatt, nok en gang for dommerens siste fløyte, og et slikt bilde har blitt sett mange ganger denne sesongen. Det viktigste for laget fra Poznań er imidlertid at de scoret enda et sett med poeng, rykket opp til syvende plass på tabellen og falt bare tre poeng til ligapallen. Eieren holdt seg like over nedrykksstreken.

Gornik Zabrze – Lech Poznan 1:2 (1:1)

Mål: 10′ Włodarczyk – 4′ Ishak, 66′ Ishak

gruvearbeider: Bielica – Szcześniak (90. + 2. Paluszek), Bergstrom, Jensen – Dadok (62. Olkowski), Kotzke, Vrhovec (80. Pacheco), Janża – Okonuki, Podolski – Włodarczyk (46. Cholewiak)

Lech: Bednarek – Czerwiński, Šatka, Milić, Rebocho – Murawski (76′ Karlstrom), Kvekveskiri – Ba Loua (81′ Szymański), Marchwiński, Velde (88′ Pereira) – Ishak

Gule kort: 56′ Kotzke, 72′ Vrhovec, 77′ Janża – 51′ Murawski, 57′ Ishak, 90 + 2′ Kvekveskiri, 90 + 8′ Bednarek

Dømme: Bartosz Frankowski