Home » Polen – Argentina: rapport og livescore

Polen – Argentina: rapport og livescore

by Gunnar Garfors

Det polske landslaget leder gruppe C-tabellen med 4 poeng. Det er foran Argentina og Saudi-Arabia med én og foran Mexico med tre. Biało-Czerwony er nok onsdag med uavgjort for å gå videre til 1/8-finalen i Doha. De kan oppnå dette målet selv i tilfelle et enkelt nederlag, men det avhenger av utfallet av rivaliseringen mellom Mexico og Saudi-Arabia.

– Vet jeg oppstillingen til onsdagens kamp? For i dag ja, men vi har en treningsøkt igjen så vi venter med den endelige uttalelsen. Når det gjelder Argentinas startende XI, vet jeg selvfølgelig ikke, men jeg tror oppstillingen vil være lik kampen mot Mexico – innrømmet Michniewicz på tirsdagens pressekonferanse på FIFA Media Center.

Som han kunngjorde, vil laget hans ikke bare fokusere på forsvar.

«Vi må være klare for hver variant.» Det er farlig å spille 0-0 fordi du må anta at Argentina alltid kan score. Det vil være tider når vi vil presse opp etter å ha mistet ballbesittelsen, men vi vil ikke eksponere oss selv for mye. Hvis det er en mulighet for et posisjonsangrep, vil vi prøve det, sa han.

Verdens media venter også med interesse på onsdagens kamp, ​​men mest på grunn av konfrontasjonen mellom Lewandowski og Messi. Trener Michniewicz understreket imidlertid at dette er en rivalisering mellom to lag, ikke individuelle spillere.

– Jeg tror hele verden har ventet på Lewandowskis møte med Messi siden VM-gruppetrekningen, men jeg går til det med et kaldt hode. Det blir en kamp mellom Polen og Argentina, ikke en duell mellom disse spillerne. Messi er en fantastisk spiller, akkurat som Robert. Ingen argumenterer med det. Jeg vil ikke sammenligne hvem som er bedre. Vi snakker ikke om smak – innrømmet velgeren.

– Lewandowski og Messi kommer ikke til å spille en-mot-en. Det er ikke tennis. Begge trenger venner rundt seg. De andre spillerne vet at de kan stole på deres støtte, men de vil ikke vinne kampen alene. Selvfølgelig regner jeg med Robert, og jeg vet også at hele Argentina stoler på Messi.

Men da han ble spurt spesifikt om Messi av journalister, inkludert utenlandske, sparte han ham ikke for komplimenter.

– Hvordan stoppe Messi? Hele verden har lurt på det i 18 år – smilte treneren.

Han sammenlignet den berømte argentineren med… den italienske alpinlegenden Alberto Tomba.

«Vi snakket på briefingen i dag om at Messi oppførte seg på banen slik Tomba pleide å gjøre i bakkene. Han har også frihet ved forbikjøring av rivaler, akkurat som den italienske alpinrytteren når han passerer staver. Jeg vil ikke fornærme noen ved å sammenligne med Polen, men vi ønsker å posisjonere spillerne på banen på en måte som vil gjøre det vanskelig for Messi. For hvis han har en enkel pasning, kan han score fra hvilken som helst posisjon – innrømmet Michniewicz.

Det er derfor en spiller ikke vil stoppe Messi. Vi må gjøre det som et lag. Vi er forberedt på det, selv om jeg vet at mange hadde en slik idé og senere livet bekreftet alt – la treneren til før kampen mellom Polen og Argentina.

Michniewicz understreket at han var veldig glad for å få muligheten til å spille for Argentina.

«Jeg tror spillerne våre vil gjøre sitt beste for å spille på høyeste nivå. Jeg snakker ikke om engasjement i det hele tatt fordi dette laget alltid vil være involvert. Jeg håper at i morgen vil vi bruke potensialet vårt. La spillerne være med åpne sinn, men også gå til kampen med et gledelig hjerte fordi å spille Argentina i verdensmesterskapet er noe spesielt for hver spiller og trener, og en stor ære, innrømmet han.

Han minnet om at Lionel Scalonis landslag kom til VM med et imponerende løp.

– Dette er et lag som ikke har tapt 36 kamper på rad frem til mesterskapet. Han tapte 2-1 for Saudi-Arabia her og resultatet gikk verden rundt, men vi analyserte den kampen nøye. I første omgang hadde argentinerne mange sjanser, flere uerkjente offsidemål. De slapp raskt inn to mål etter pause og nervøsiteten snek seg inn i spillet deres, sa han.

Michniewicz så Argentinas andre kamp direkte, en 2-0 seier over Mexico. Han lærte mange verdifulle leksjoner fra dette spillet. Som han innrømmet spilte Mexico veldig bra i forsvar i en time og ga ikke favorittene noen farlige sjanser.

Sammen med Brasil og Marokko er Biało-Czerwoni ett av bare tre lag som ikke har tapt et mål i dette verdensmesterskapet. Dette skyldes delvis Wojciech Szczęsny, en stor målscorer og et godt organisert forsvar.

– Jeg er fornøyd med måten vi har spilt defensivt på i de to foregående kampene. Opposisjonen hadde sine sjanser, men vi slapp ikke inn et mål, noe som er veldig viktig i en turnering.»

Direktesending av kampen Polen – Argentina på Polsatsport.pl. Start kl 20:00.

MC, PA

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment