Home » Polen har nettopp fått svært dårlige nyheter. Dataene fra Tyskland tillater ikke noen illusjoner

Polen har nettopp fått svært dårlige nyheter. Dataene fra Tyskland tillater ikke noen illusjoner

by Gunnar Garfors

Eksperter forventer at Tysklands BNP vil vokse med 1,8 % i andre kvartal. Tidligere var det en økning på 4 %. Resultatet på 1,4 prosent. så verre enn forventet.

Den økonomiske veksten i Tyskland i andre kvartal 2022 svekkes. Resesjonen kommer

«Økonomien ble hovedsakelig støttet av offentlige og husholdningers utgifter, mens handelsbalansen tynget økonomisk vekst. De vanskelige økonomiske forholdene i verden med den pågående pandemien, forstyrrede forsyningskjeder, stigende priser og krigen i Ukraina har en betydelig innvirkning på den økonomiske utviklingen. – skrev det tyske statistikkkontoret Destatis.

Resten av artikkelen under videoen

Se også: Ustabilt drivstoffmarked. «Disse prisene blir hos oss lenger»

Økonomer har dårlige nyheter. Høye energi- og råvarepriser fortsetter å redusere bedriftenes kjøpekraft og marginer. Den tekniske resesjonen i andre halvår er bekreftet, skriver Carsten Brzeski, analytiker ved globale ING.

«Svakere global etterspørsel, friksjon i forsyningskjeden og høy inflasjon, som svekker forbruket, rammer tysk økonomi. Faktisk er forbrukertilliten allerede i en klar resesjonssone, og det ser ut til at resten av økonomien beveger seg raskt i samme retning» – argumenterer eksperten.

Dette er ikke gode nyheter for Polen.

BNP-data fra Tyskland

Instituttet påpeker dette til den øde situasjonen i tjenestesektoren og de altfor høye energiprisene, som kan føre tysk økonomi inn i en resesjon.

Bedrifter forventer at økonomien vil avta betydelig i de kommende månedene, med pessimisme som spesielt tydelig i industrien, der avlesningen stoppet på -7,1 poeng. i juli mot en lesning på 0 i juni.

Vurder kvaliteten på varen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

Kilde:

Haster

You may also like

Leave a Comment