Home » Arsenal fortsatt uten å tape et poeng

Arsenal fortsatt uten å tape et poeng

by Erlend Loe

The Gunners slapp inn et mål i det 56. minutt – etter en tabbe av brasilianske Gabriel Magalhaes, la serberen Aleksandar Mitrovic til sin fjerde toppscorer for sesongen. Men i den 64. utlignet vertenes norske kaptein Martin Oedegaard, og i den 85. rettet Gabriel opp feilen ved å avgjøre kampen.

Mye har skjedd på de engelske stadionene de siste lørdagskampene. Mest interessant var Liverpool, der den engelske andreplassen slo AFC Bournemouth 9-0 for å ta sin første seier for sesongen. Det var en utligning av Premier League-rekorden.

De røde startet sesongen med to uavgjorte og ett tap.

«Det var en utmerket fotballkamp. Vi måtte bevise noe for oss selv. Vi var ikke fornøyde med hvordan vi har spilt så langt denne sesongen. I dag nølte vi ikke, vi angrep mange spillere, plukket opp skudd og gikk tilbake på offensiven.» Det var en perfekt ettermiddag. Mange målscorere, fine mål – det trengte vi alle,» kommenterte landstrener Jürgen Klopp.

Tittelforsvarer Manchester City tapte derimot 2-0 hjemme mot Crystal Palace, men beseiret til slutt sine rivaler 4-2. Norges Erling Haaland, som allerede har scoret seks ligamål denne sesongen og så langt har levd opp til forhåpningene til ham, viste sitt hat-trick. Han imponerte også med sin effektivitet på BVB eller på det norske landslaget.

«Det er et viktig øyeblikk for meg og familien min. Det føles fantastisk å score et hat-trick. Vi har blitt advart om at vi bør jobbe hardere. Hvis vi spiller hjemme, bør vi ikke slippe inn mål så raskt. Men vi gjorde det.» mentaliteten av gjensidig tillit og tillit til at vi vil ha våre sjanser. Nøkkelen er å fortsette å gjøre jobben vår, kommenterte Haaland.

Arsenal topper tabellen med 12 poeng, fulgt av lag med 10 poeng: Manchester City og Brighton & Hove Albion, fortsatt uten Jakub Modera som behandler en alvorlig kneskade. I går slo «Mewy» Mateusz Klichs Leeds United 1-0 hjemme.

I dag kan Tottenham Hotspur slutte seg til 10-poengs troppen hvis de slår nyinnkjøpte Nottingham Forest på bortebane. Liverpool har fem «poeng» og ligger på åttendeplass.

PAP / Yagoda S.

You may also like

Leave a Comment